Svečano otvoren 37. Nivea BIH Fashion Week Sarajevo

dana Nov5 2016

Kao i prethodnih sezona, pozivnica više se tražila za ovaj modni spetakl. U prepunoj dvorani u Domu oružanih snaga, sinoć je zvanično otvoren 37. Nivea BiH Fashion Week Sarajevo.

Čast da svečano otvori sedmicu mode, pripala je poznatoj bosanskohercegovačkoj dizajnerici Emini Husedžinović-Ibrahimović. Predstavila je svoju novu kolekciju pod nazivom Viktorijanska šuma, koja je inspirisana 19-tim stoljećom kada žene preuzimaju modnu scenu. Kolekcijom preovladava klasična crna boja, koja je sinonim za eleganciju i luksuz.

Renomirani muški brand Jeordie’s pokazali su predivnu najnoviju kolekciju. Uživali su i u svečanim haljinama modnog studija Anastasija fashion iz Banja Luke, te vjenčanicama studija Hills.

Za kraj ove večeri je ostao poznati dizajner Emir Medić iz Dusseldorfa, koji je porijeklom iz Doboja. Predstavio je svoju novu kolekciju Dazzle ss17. „Ova kolekcija zapravo otkriva da se teror i strah danas mogu sopstvenim oružjem pobijediti. Taktika maskiranja kao i demaskiranja  se može bolje iskoristiti, i to tako što će se posmatrač dovesti do toga da negativnu današnjicu savlada sopstvenim oružjem i samim tim situaciju promjeni na bolje” – kaže Emir Medić.

Po 37-i put organizatori najznačajnijeg  modnog događaja u našoj zemlji, Udruženje manekena i modnih kreatora BiH i izvršni producent modna agencija Abc Models su ih podsjetili, da BiH ima izuzetno kreativne i beskrajno inspirirane modne dizajnere, koji iz sezone u sezonu nude nešto novo, posebno, unikatno, jedinstveno…

Više fotografija pogledajte na našoj facebook strani.
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Svečano otvoren 37. Nivea BIH Fashion Week Sarajevo”


« 29. Fashion Selection

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook