Sve blagodeti trešanja

dana Jun21 2014

Jedan od razloga zbog koga bi trebalo da jedete trešnje, leži u tome što sadrže antocijanin koji blokira upalne enzime i smanjuje bolove.Trešnje takođe sadrže vitamine C, A i B, bioflavonoide, folnu kiselinu i melatonin koji pomažu u borbi protiv raka i u prevenciji srčanih bolesti.

S obzirom da proizvode melatonin, značajne su i u poboljšavanju fizičkih i mentalnih funkcija.  Kisele trešnje poboljšavaju raspoloženje, dok sveže otklanjaju fizičku i umnu iscrpljenost. Podstiču rad želuca, creva i pankreasa. Osim ploda trešnje, zdrave su i koštice i peteljke. U košticama se nalazi vitamin B17. Smatra se da utiče na smanjenje tumora i sprečava dalje širenje karcinoma. Od peteljki se pravi čaj, koji je značajan kod lečenja kamena u bubregu.

 

 

Izvor: naxi.rs




Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Sve blagodeti trešanja”


« Okrugli sto: IT u funkciji razvoja Beograda

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook