Za svakog ko voli čorbice ovo će biti odličan obrok, a za one koji okreću glavu od istih ovo će ih naterati da dva puta razmisle pre nego se okrenu na drugu stranu. Čorba je čorba, razlike su u nijansama i kombinaciji začina. Tako da ukoliko želite čorbicu drugačijeg ukusa, znajte da ova čorba trpi razne izmene. Dodajte ili oduzmite šta Vam je po volji, samo se poslužite.
1 glavica crnog luka
2 veće šargarepe
2 korena paškanata
1 paradajz
2 paprike
1/4 glavice svežeg kupusa
so, komorač, đumbir prema ukusu
250 ml vode
ulje da prekrije dno lonca
1 supena kašika putera
peršun za dekoraciju
Priprema: Iseckati svo povrće, prema želji. U lonac usuti malo ulja, pa dodati kašiku putera i kada se rastopi dodati iseckan crni luk. Kratko propržiti, pa u to dodati šargarepu i paškanat. Posoliti i dinstati 3-4 minuta. Nakon toga, dodati papriku, kupus i paradajz; dodati začine, naliti vodom i kratko prokuvati. Zatim sve to dobro ispasirati, vratiti na vatru i sačekati da provri. Zatim, aranžirati prema ukusu i poslužiti. Čorba je odlična i kada je hladna.
Bez komentara, Comment ili Ping
Odgovori na “Super čorba”