Stilski saveti za uređenje malih stanova

dana Aug23 2017

Da li ste znali da će do 2050. godine više od dve trećine svetske populacije živeti u urbanim područjima? Ovu procenu dali su stručnjaci iz Ujedinjenih nacija koji su proučavali trendove povećanja i migracije stanovništva na globalnom nivou.

Jedna od posledica sve veće selidbe ljudi u gradove jeste i postepeno smanjenje veličine dostupnog stambenog prostora, što donosi i izazove u pogledu uređenja doma. Iz tog razloga, u dizajnu enterijera sve su popularniji principi minimalizma i kompaktnosti koje odlikuje jednostavnost i funkcionalnost.

Ovaj pristup našao je svoju primenu i u tehnologiji, pa je jedno od novih rešenja u ponudi Sony soundbar sistem HT-MT300 koji se elegantno uklapa u male prostore. Praktični niskotonac i bioskopski kvalitet zvuka pružaju impresivno audio iskustvo, dok zahvaljujući mogućnosti povezivanja preko Bluetooth veze, ovaj uređaj funkcioniše i kao samostalni zvučnik.

Takođe, kako bi pomogla porodicama, parovima i stanarima koji iznajmljuju stanove, kompanija Sony se udružila sa dizajnerkom enterijera Kejt St. Hil sa ciljem kreiranja smernica za uređenje manjih stambenih prostora.

  1. U potpunosti iskoristite prostor na raspolaganju. Pomerite nameštaj do zidova i postavite police ili skladišne jedinice na zidove umesto na pod kako biste što bolje iskoristili ograničen podni prostor. Takođe, za uredniji izgled poslužiće vam i sofe sa fiokama koje se izvlače.
  2. Koristite svetlije nijanse za zidove kako biste postigli efekat većeg prostora, kao i iste tonove za korniš i plafone koje će privući pogled nagore. Istom efektu doprineće i svetlija nijansa podova, na primer od svetlog drveta ili u beloj boji.
  3. Izaberite uređaje koji će se uklopiti u izgled i atmosferu stana, bez dominacije prostorom. Primera radi, Sony kompaktni soundbar sistem funkcioniše kao samostalni zvučnik, ali i kao surround audio sistem* za vaš TV, čime se eliminiše potreba za više različitih zvučnika i kablova koji prave nered, dok niskotonac može da se postavi ispod sofe bez rizika od gubitka zvuka.
  4. Ukrasite sobe pažljivo izabranim komadima većih dimenzija, poput velikih slika ili tzv. coffee table knjiga, pre nego sa više manjih predmeta koji će učiniti da prostor izgleda pretrpano. Takođe, odlučite se za veće tepihe čije će ivice biti postavljene ispod nameštaja umesto za one manjeg prečnika.
  5. Koristite ogledala kako biste postigli iluziju većeg prostora i reflektovali svetlo unutar prostorije.
  6. Birajte nameštaj sa tankim nogarama pre nego sa zdepastim, kako bi bilo moguće videti pod ispod nameštaja, čime se ostvaruje utisak širine prostorije. Postavite televizor i ostale uređaje na zid ili u ugrađene police, kako glomazni komadi ne bi zauzeli previše podnog prostora.
  7. Svedite korišćenje roletni ili zavesa na minimum, kako bi što više prirodnog svetla obasjalo sobe. Možete ih i u potpunosti izbeći ukoliko unutrašnjost stana nije preterano vidljiva spolja i ako vam je zaštićena privatnost. U slučaju da su vam ipak neophodne roletne ili zavese, opredelite se za diskretne bele venecijanere koji mogu da se podižu tokom dana.
  8. Izaberite nameštaj sa dvostrukom funkcijom koji možete odložiti kada ga ne koristite – na primer, komode sa stolom na izvlačenje ili set stolove koji se mogu izvući i koristiti po potrebi.Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Stilski saveti za uređenje malih stanova”


« Odobrena druga sezona serije Revenge Body with Khloe Kardashian

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook