Šta je „Istina o godinama“?

dana Dec20 2017

Koliko često razmišljamo o starenju? Čega se bojimo, a čemu se radujemo u vezi sa starošću? Šta je najveći izvor zadovoljstva, a šta najveća briga u starosti? Kada je kasno za započinjanje sopstvenog biznisa ili za zaljubljivanje? Da li se u Srbiji mišljenja o starosti i starenju razlikuje u odnosu na svet?

Na ova, i mnoga druga pitanja, odgovore daje istraživanje „Istina o godinama“ McCann Truth Centrala ekspertskog centra agencije McCann Beograd. Istraživanje je pored Srbije sprovedeno na svetskom nivou u više od 30 zemalja što daje autentični uvid u globalna dešavanja, kao i mogućnost upoređivanja lokalnih i globalnih rezultata.

Cilj ove studije je bio dvojak – s jedne strane ona istražuje odnos i stavove prema starenju kroz različite generacije, a s druge, pruža mogućnost boljeg razumevanja onih koji su ušli u godine u kojima im društvo pripisuje etiketu star(ij)ih.

U našoj zemlji istraživanje je sprovedeno na nacionalno reprezentativnom uzorku od 1.000 ispitanika starijih od 18 godina, a poseban deo studije bavi se starijima od 55 godina kojih je u istraživanju bilo 500.

“Starenje nije tema koja je rezervisana samo za stare. Starenje je neminovan proces koji ’’pogađa’’ sve generacije i sve ljude, ma gde živeli i ma kakvim stilom života živeli. Pritisak da se osećamo i izgledamo mlado nikada nije bio veći nego u današnje vreme. Ova studija nam je pokazala na koji način ljudi zaista doživljavaju starenje i starost, kako se taj odnos menja sa godinama života, da li i šta radimo da usporimo starenje, za čime ćemo jednog dana možda žaliti, po čemu se mi u Srbiji razlikujemo u odnosu na svet i još mnogo toga. Ova tema do sada nije istraživana na ovako sveobuhvatan način tako da nam rezultati studije daju jednu novu perspektivu u sagledavanju procesa starenja i našeg odnosa prema njemu iz mnogo različitih uglova”  kaže Željka Mićić, menadžrka za istraživanja i razvoj u agenciji McCann Beograd.

 
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Šta je „Istina o godinama“?”


« Svetska premijera mjuzikla ”Bah jezdi na kamili”

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook