Srpska moda u Londonu

dana Feb26 2013

Izložba kojom se u Londonu internacionalnoj javnosti predstavljaju George Styler, Ana Ljubinković i Ivana Pilja, prolazi izvrsno. Ovakav epitet nije proizvod nacionolnog superega, niti samo-precnjivanja u kontekstu istog, već realnosti koja se svakim satom dokazuje novim pohvalama i sjajnim reakcijama posetilaca. Predstavljanje naših afirmisanih dizjanera razlikuje se od svega viđenog u okviru projekta International Fashion Showcase.

Komentari posetilaca su izuzetno pozitivni, a od otvaranja štand srpskih dizajnera posetili su brojni novinari, urednici magazina, blogeri i stilisti, a British Council je organizovao više intervjua sa našim dizajnerima. Izložbu su posetili i profesori najpoznatije modne akademije iz Madrida, novinarka italijanskog Vogue-a, predstavnici svih delegacija. Dizajneri su uspostavili brojne korisne kontakte sa osobama različitih profila. Neki od njih su već dogovorili saradnju sa londonskim PR agencijama, a George Styler je već odlučio da modele ostavi u Londonu na ime dalje promocije.

„London je grad koji je veoma otvoren konceptualnom pristupu modi. Us svakom slučaju vreme će pokazati svoje, ali ako izložbu poseti ekipa prestižnog magazina Vogue to dosta svedoči o kvalitetu koji smo uspeli da prikažemo, a koji je zaokružen u jednu priču sa fantastičnim ilustracijamanaše ilustratorke Vesne Pešić” – rekla je Ivana Pilja.

Tragajući za konceptom koji bi ujedinio raznolike modne narative, potencirajući njihovu različitost, ali i zajedničke sumatraističke težnje, nastale su ilustracije Vesne Pešić čija je nadrealna estetika stvorila „L’impossible” kolaž.

Na ovaj način dizajn predstavljenih autora biva smešten u njemu pripadajući okvir, imaginarni svet prošlog i budućeg, u kome težnja za shvatanjem pojedinačnih tematskih fokusa, ustupa mesto imaginaciji i samorefleksiji posmatrača. Iako je Anina pastoralna, Ivanina entomološka i Đorđeva pank-etno inspiracija jasna, ovako formatirani, njihovi modni elementi menjaju svoja osnovna značenja i postaju simboli stvaralačke transcedencije o kosmičkom položaju čoveka. Drugim rečima, insekt, ptica ili „candy” oblak, upakovani u mističnu šumu iz Vesnine imagincije, usložnjavaju svoju simboličku funkciju, pa prezentujući specifične ideje autora, prezentuju i nadčulno kao suštinu „L’impossible” koncepta.
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Srpska moda u Londonu”


« Story FEST Party

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook