Srpska kreativnost osvojila Brisel

dana Jan31 2013

U Press klubu Brisel Evropa u Briselu, u ponedeljak, 28. januara uz značajno interesovanje belgijske javnosti, otvorena izložba ,,Serbia in Redesign“, koju su zajednički predstavili Privredna komora Srbije i Mikser festival, kao vodeća platforma posvećena razvoju dizajna i kreativne industrije u regionu.

Događaju je prisustvovao veliki broj evropskih diplomata na čelu sa gospodinom Jelkom Kacinom, članom Evropskog parlamenta i izvestiocem za Srbiju, koji je u svom pozdravnom govoru naglasio značaj regionalnog povezivanja kreativaca koje Mikser već godinama sprovodi kroz svoje talent konkurse, pre svega „ Young Balkan Designers“.

Gospodja Vesna Arsić, Ambasador Srbije u kraljevini Belgiji i gospođa Suzana Grubješić , potpredsednica Vlade za Evropske integracije su svojim prisustvom i podrškom Mikserovom projektu osnažile želju naše zemlje da se u sredštu Evropske Unije predstavi na moderan i inovativan način koji menja stereotipnu sliku Srbije. U okviru izložbe „Serbia in Redesign“, pored 18 talentovanih dizajnera sa čitavog Balkana, predstavljene su i partnerske organizacije Mikser Festivala –Strawberry Energy (Stroberi enerdži), Šumarski fakultet Univerziteta u Beogradu, kreativni kolektiv Superdot, kao i domaći proizvodi kompanija – pionira u proboju dizajna na srpsku gastronomsku scenu: Rakia Bar, Anđeli kolači, Eugen čokolade i Fini mafini.
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Srpska kreativnost osvojila Brisel”


« Besplatan ulaz na sajmove knjiga, umetnosti i obrazovanja

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook