Sport kao inspiracija za prolećne trendove

dana Mar22 2012

Godina pred nama je posebna, prestupna je, što znači da se u svetu sporta dešava jedan bitan događaj, a to su Letnje Olimpijske igre koje će biti održane u Londonu.

Možda se pitate zašto je taj događaj bitan i za svet mode, ali odgovor je jednostavan. Slavljenje sportskog duha i zdravog tela su uvek neiscrpan izvor isnpiracije, što je bio slučaj i ovaj put. Prolećene kolekcije su protkane interesantnim kreacijama u sportskom maniru, na radost svih onih koji vole sportski fazon i ležeran, udoban stil.

Alexander Wang je isnpiraciju potražio u motokrosu i trkačkim odelima koja se nose tom prilikom. Dodajući malo šarma u vidu interesantnih boja poput ljubičaste, narandžaste i plave, a sve to oblikovao korz geometrijsku formu, uz dodatak špic cipele i sandale, koje se ove goidne vraćaju na velika vrata.

Stella McCartney, koja je ove godine ujedno i zvanični dizajner britanskog olimpijskog tima, se opredelila za sportske haljine i jakne, široke polo majice i lepršave pantalone, koje pomalo podsećaju na donje delove pidžama. A sve to je začinila rokoko motivima i intenzivnom ultramarin plavom.

MaxMara, inače prepoznatljivog svedenog stila, i ovog proleća kontrira bogatstvu cvetnih i psohodeličnih dezena, birajući jednostavne boje kao što su bela, bež i tirkizo plava, gradeći jedan sportski i udoban stil.

Rage & Bone takođe predlaže sportski stil, kombinujućii dinamične elemente koji asociraju na “ulična plemena”, festivale, pomalo na surfere, stvarajući jednu dnamičnu i urbanu kolekciju sa dosta trikotaže i florescentnih detalja. Britanski duo koji stoje iza ovog brenda, Marcus Wainwright i David Neville, je inspiraciju tražio u rejv kulturi, surferima iz sedamdesetih, festivalu Burning men, a sve to uklapajući na jedan sofisticiran način koji je rezultirao brojnim poželjnim komadima.

Photo credit: Vogue.com


Dubravka Dodig
je devojka sa velikim snovima i još većim ciljem da ih pretvori u relanost. Zaljubljenik u crveni lak i visoke potpetice. Kreator sopstvenog sveta koji smatra da stil nema veza sa pukim praćenjem trendova već da je rezulat svesnosti sebe i sposobnosti da u modnom metežu pronađemo ono što će našu posebnost učiniti još posebnijom. lovestylemagic | na twitter-u | facebook-u | tema: trendovi | tagovi: , , , , ,Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Sport kao inspiracija za prolećne trendove”


« Stiglo je proleće

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook