Skromna pica sa povrćem

dana Feb8 2011

Gotovo da ne postoji osoba u našem okruženju koja ne voli picu. Naravno, onu sa mnogo sira i dodacima raznih vrsta – svi volimo, ali onu samo sa povrćem neko da – neko ne, nekad može – nekad nikako, ne! Ovog puta, naš izbor je ipak ova druga varijanta.

Sastojci i način pripreme: Sveže povrće po želji ( paprike,crni luk, beli luk, pečurke…) oprati i propržiti na vrlo malo putera i ulja, izvaditi iz tiganja i ostaviti sa strane. Zamesiti testo za klasičnu picu (400 g belog brašna, prstohvat soli, kesica suvog kvasca i vode po potrebi) a kad je dobro umešeno premazati jufkicu maslinovim uljem i ostaviti da nadođe. Kad je testo spremno, polako ga razviti rukama (ili oklagijom) i premestiti na pleh prethodno posoljen sa pola kašičice soli.

Testo premazati kečapom (može se koristiti i ajvar od patlidžana i crvenog paradajza; ostalo od zimnice), ređati luk i pečurke, pa odozgo poređati paprike (ili već po želji). Obod premazati sa malo ulja, kako ne bi bio suv već hrskav, a picu posuti origanom i bosiljkom.

Staviti na pečenje u već zagrejanu rernu, i peći oko 20 minuta na 180 stepeni. Kad je gotova, izvaditi i sačekati 5-10 minuta. Iseći i poslužiti uz neki prilog po želji. Prijatno!


Nataša Vitezović
je zaljubljenik u kulinarstvo. Spontana i samostalna u svom kulinarskom izražavanju, još u detinjstvu imala je dara da napravi dobru gibanicu ili da ukućane iznenadi prijatnim desertom. Nepredvidivi obrti događaju se u njenoj kuhinji. Ne podnosi da baca hranu i zato su njeni recepti istiniti tj. neće biti drugačije od onoga što je navela u receptu. Voli tradicionalna jela i njihovu vrednost sagledava kroz više kriterijuma koje su morala da ispune, ali nikad ne okreće glavu od savremenih recepata. Naročito voli indijsku kuhinju, a ljubav koju gaji prema začinima upravo je potekla iz spoznaje ove kuhinje. Obožava da putuje i sa putovanja uvek donese neke nove specijalitete, koji se odomaće u njenom kulinarskom opusu. coolinarija | na twitter-u | facebook-u | tema: bon appetit | tagovi:



Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Skromna pica sa povrćem”


« Valentino

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook