Six Senses Con Dao

dana Mar19 2013

Con Dao, veličanstven arhipelag na jugoistoku Vijetnama koji se sastoji od 14 čarobnih ostrva, već godinama je zaštićena nacionalna zona i park marina.

Upravo u ovom carstvu prirode koji predstavlja raj za ronioce i sve one koji vole puste kilometarske plaže, nalazi se božanstveni hotelski kompleks s pet zvezdica – Six Senses Con Dao.

Do ovog hotelskog blaga dolazi se nakon 45-minutnog leta iz grada Ho Chi Minh City (poznatiji kao Saigon, najveći  grad u Vijetnamu).
Vodeći računa da ne poremete i unište prorodnu oazu, vlasnici ovog hotela su svaku od 50 vila izgradili tik uz peskovitu obalu s pogledom na prekrasno plavetnilo tirkiznog Južno kineskog mora i očaravajuć zaliv.

Zanimljivo je da je do 1975. godine Con Dao bio poznatiji pod imenom “Đavolje ostrvo” , shodno činjenici da je na njemu tada postojao ozloglašen zatvor u kojem je više od 20 000 ljudi umrlo u zarobljeništvu. Danas na ostrvu ima  5 000 stanovnika.

Sam hotel dizajnirala je Reda Amalou iz pariskog studija AW2, a osmišljen je tako da podseća na neko seoce pa kompleks ima u centralnom delu malu ulicu s tradicionalnim vijetnamskim prodavnicama/štandovima.

Na samom kraju “ulice”, nalazi se i mali Trg, s bioskopskim platnom gde se dnevno održavaju filmske projekcije na otvorenom ( Indokina ), tu je i bar i odlično ocenjen restoran koji vodi lokalna kuvarica Len, spremajući osnovnu “street” hranu – prolećne rolnice, nudl supe, palačinke s žutim pirinčem- sve to kuvajući pod otvorenim nebom.

Six Senses hotel je nalik grandioznim luksuznim odmaralištima koji se trude da se “uklope” u samu prirodu pa enterijerom dominira jednostavan nameštaj od drveta, pamučni prekrivači, a boje su tople i vedre od mandarina narandžaste do sveže limetzelene.

Svaka soba ima obavezno i ogromno kupatilo s gigantskim kadama koje su poseban “dekor” vila. Sobe su komforne, velike s WiFi, najnovijim televizorom, Bose sound sistemom i fensi espresso mašinom.

Draž ovog hotelskog kompleksa leži u prelepim peščanim kilometarskim plažama, koralnom blagu u akvamarinskoj vodi kao i rajskim vilama.

Povezane malim bambus mostom s peskovitom obalom, svaka vila izgrađena je od lokalnog tropskog, čvrstog drva, dok je krov urađen kao terasasta, kosa površina.

Vile su vrlo prostrane, svetle i “vazdušaste” i u njima sve od plafona do kreveta je wood made. Kontrast drvenom nameštaju čine bele kade i beli teraco pod.  Krevet i sofe ukrašavaju veliki pamučni jastuci u mint zelenoj.

Ispred svake vile privatni bazeni koji se nalaze u sklopu svake vile kao da se “ulivaju” u tirkizne nijanse mora. Iza vile, očarava smaragdno zelena boja palmi i banana drveta.

 photo credit Six Senses Con Dao 


Ana Dodig
je veliki hedonista.Zaljubljenik u film,muziku i ples. Voli proleće,jutarnju kafu a najviše od svega, more! Koliko god se trudila da racionalno ide kroz život, kreativna crta je stalno vuče ka snovima i u visine. Uverena je da uspeh leži u svima nama, samo ako verujemo u sebe! Zato,keep ur head up and heart strong! kafenisanje i ostalo | na twitter-u | facebook-u | tema: putovanja | tagovi: , , ,Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Six Senses Con Dao”


« Pre-fall top trendovi za sezonu jesen/zima 2013/2014

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook