Sherling/Aviator jakne

dana Jan21 2012

Vratimo se natrag u ’80. godine 20. veka kada kada je krzno bilo imperativ bilo gde u svetu. Svo to krzno dolazilo je iz ekstremno hladnih oblasti u kojima su stanovnici bili primorani da oderu svoje krznene “prijatelje” kako bi preživeli hladne periode. Ledeni Sibir u Rusiji, Aljaska u Severnoj Americi, Skandinavija samo su neke od oblasti u kojima su se ljudi tokom čitavog svog života mučili u abnormalnim uslovima života i jedini spas od smrzavanja bili su slojevi životinjske kože i krzna.

Evropljani, osim skandinavaca, su naviknuti na totalno drugačije klimatske uslove. Većina nema problem oko toga da li će preživeti dan i bitnija stavka njihovog života, pogotovo na zapadu, je to da budu uvek savršeno obučeni i u trendu. Pošto moda traži inspiraciju po svim segmentima života i zemljine kugle došli su na red i predmeti od krzna.

Definitivan trend poslednjih godina su Sherling ili aviator jakne i bilo kakve jakne koje uključuju ovčiju i jagnjeću kožu. Kolorit nije mnogo raznolik – braon ili prljavo belo, prirodno ili veštačko krzno u kombinaciji sa prevrnutom kožom. Ovakva jakna ne samo što je savršeni detalj nego je i jako topla, mekana i u njoj se uvek osećate prijatno, pogotovo ako su u pitanju prirodni materijali.

Zbog svoje funkcionalnosti Sherling jakna je prisutna u ormarima oba pola i pošto traje večno može se prenositi sa kolena na koleno. Kombinuje se uglavnom u zavisnosti od kroja a mnogi vole da je nose bez puno detalja jer jakna je sama po sebi dovoljno “stylish” detalj.

Veštačku verziju možete naći buticima kao što su Zara, H&M, Bershka a verziju od prirodnog krzna u salonima poznate kreatorke Irene Grahovac i ostalim buticima kože i krzna. Kad je visoka moda u pitanju glavni gigant je Burberry. Tako da pronađite svoju Sherling/Aviator jaknu i krenite u prvi topli “let” gradom!


Aleksa Marić
je 18. godišnji autor bloga style-trigger i učenik ekonomske škole iz Beograda. Budući modni novinar i osoba sa velikim ambicijama. U tri reči - pesimističan, kreativan i srećan. Uživa u životu i svim izazovima koje on nosi a moda je način kojim se prezentuje svetu. | na twitter-u | facebook-u | tema: trendovi | tagovi: , ,Jedan komentar, Postavi komentar ili Ping

  1. 1

    Cao,kako da narucim jaknu

    21 Jan

Odgovori na “Sherling/Aviator jakne”


« Super čorba

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook