SevdahBABY predstavlja svoj novi muzički future rock – projekat

dana Jun21 2018

Vidiq, kako glasi naziv projekta, se slobodno može nazvati i ”supergrupa”, budući da se sastoji od tri veoma iskusna člana: Milan Stanković (gitara i vokal) poznat po svom radu u plesnoj muzici, kroz njegov projekat SevdahBABY, zatim Milen Zlatanović Zmo (bas), basista jednog od najznačajnijih srpskih pop-rok sastava Negativ i Andreja Jovanović (bubanj), poznat po svom radu u kaver bendu Coolares, ali i kao muzički producent bendova poput Kanda Kodža i Nebojša, E-Play itd.

Ova trojka je dugi niz godina ”kalila” svoj gruv svirajući SevdahBABY Live koncerte, da bi u jednom trenutku jednoglasno došli na ideju da naprave moderan, «future-rock» bend, kakav nedostaje srpskoj muzičkoj sceni.

”Koncept Vidiq-a je nastao misaonim eksperimentom – kakva bi muzika nastala ako bi se stvaralac fiktivno izdigao iznad trodimenzionalnog sveta, penjući se uz četvrtu, vremensku dimenziju na fiktivni vidik? Sa takvog vidika bi bilo moguće obuhvatiti pogledom celu muzičku istoriju, ali i budućnost. Zato je zvuk Vidiq-a na momente pogled u prošlost, ali samo kao osnova za jedan generalno futuristički izraz” – kaže Milan Stanković 

’Hotel Yugoslavia’’ je prva od četiri pesme sa istoimenog EP-a čije objavljivanje se očekuje na jesen.
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “SevdahBABY predstavlja svoj novi muzički future rock – projekat”


« Kolibri kao uvertira u 27.Belef

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook