Zatvaranje Serbia Fashion Week-a

dana Nov11 2013

Nulti Serbia Fashion Week uspešno je  završen. A u toku svog trajanja u periodu od 31. oktobra do 02. novembra, okupio je neke od najeminentnijih kreatora i umetnike iz Francuske, Portugala, Holandije, Bugarske, Malte, Poljske, Mađarske, Italije, BIH i Srbije.

Francuski dizajner Eymeric Fransoa otvorio je nulti Serbia Fashion Week u Skupštini Vojvodine u Novom Sadu svojom spektakularnom kolekcijom i dočarao gledaocima zašto se u zemlji Diora, Coco Chanel i Sen Lorana “hote couture”- Visoka Moda, ima tretman nacionalnalnog blaga.

Njegove kreacije visoke mode obuhvatile su retrospektivu njegovih ultra-sexy haljina koje je sačinio sastavljajući duge šnireve, trake, korsete, koristeći igle za šivenje.

Prvog dana, 31.okobra u Gradskoj kuci u Novom Sadu održana je ceremonija potpisivanja ugovora između nacionalnih komora za modu učesnica ovogodišnjeg Serbia Fashion Week-a. Predsednica Serbia Fashion Week-a Svetlana Horvat potpisala je ugovore o saradnji i besplatnoj međunarodnoj razmeni dizajnera, sa predsednicima šest Nacionalnih komora za modu i organizatora nacionalnih Fashin Week-ova tih zemalja, sa licencom Evropske komisje za modu, u okviru Evropske Unije.

Drugi i treći dan Serbia Fashion Week-a održani su na Petrovaradinskoj tvrđavi u Titovi salonima. Svoje kreacije predstavili su domaći i inostrani kreatori Amela Radan, Marina Micanović, Caroline Hilli, Danijela Božić, Dora Mojzes, Natalia Jaroszewska, Vasilije Kovačev, Vania Boteva, Bata Spasojević, Marija Šabic, Addy van den Kommenacker i Miguel Vieira.
Iako je nulti, ovogodišnji Serbia Fashion Week privukao je pažnju blizu 3.800 posetilaca i entuzijasta koji su želeli da pogledaju i uživaju u predstavljenim kolekcijama za proleće/leto 2014.

Holandski kreator Addy van den Kromenaker prezentacijom svoje kolekcije pokazao je zašto je omiljeni kretor holandske kraljice, Nikol Kidman, Bijons, Katrin Denev, Bruk Šilds…
Nagrade za ostvarenja u karijeri dodeljene su Francuskom kreatoru visoke mode Eymeric Fransoa i kreatorki Nataliji Jaroszewskoj iz Poljske.

Ovogodišnji Serbia Fashion Week zatvorio je počasni gost, Miguel Vieira svojom kolekcijom koju je kreirao povodom dvadesetpetegodišnjice svog rada.Istim povodom, nakon revije, dodeljena mu je nagrada za životno delo i doprinos svetskoj modi.

Na ovogodišnjem Serbia Fashion Week-u predstavljeni su i umetnički radovi kroz izložbe fotografija koje su izdvojili iz svog opusa Federico Peltretti (Italija), Salvador Pozo (Spanija) i Aleksandar Kerekeš Keky (Srbija).

Serbia Fashion Week posetile su i mnoge poznate ličnosti između ostalih Biljana Tipsarević, jedna od najuspešnihjih misica Srbije Sanja Papić, ovogodišnja misica Srbije Milica Vukliš, Vesna Jugović, Jelena Bačić Alimpić, Vladimir Cvetković, Sara Jovanović, Mirna Radulović, voditelj sa američke televizije Marcellous L.Jones i voditeljka sa televizije Fashion One Maiken Lorentz. Zamenik ambasadora Portugalije gospodin José de Castro Ataide Amaral došao je u pratnji svoje delegacije kako bi prisustvovao prijemu nagrade i uživao u kolekciji koju nam je predstavio Miguel Vieira.
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Zatvaranje Serbia Fashion Week-a”


« Vivienne Westwood u saradnji sa brendom Globe-Trotter

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook