SEB JANIAK – francuski fotograf i reditelj u novembru prvi put izlaže svoje radove u Beogradu

dana Oct23 2017

Svoju tridesetogodišnju karijeru, Seb Janiak započeo je sa čuvenim dizajnerom Filipom Starkom. Smatra se pionirom digitalne fotografije (jer je jedan od prvih koji je uspeo da uradi fotografiju koristeći kameru i video zapis) i izumiteljem digital matte painting tehnike (digitalno mat slikarstvo-fotografija putujuće pozadine). Specijalne efekte dobija isključivo koristeći različite tehnike u fotografiji (od analogne do digital matte painting) bez korišćenja fotošopa.Beogradska publika imaće priliku da pogleda njegove radove od 3-6.novembra u Luci Beograd.

Zbog izvanrednih rezultata koje dobija eksperimentisanjem na fotografiji, ubrzo postaje interesantan i reklamnoj i muzičkoj industriji, ne samo kao fotograf već i kao režiser. U usponu svoje karijere, Seb Janiak bio je među 10 najboljih fotografa sveta. Beogradskoj publici, Seb Janiak predstaviće nekoliko fotografija velikih formata, iz dve različite serije ”Mimesis” i “Naomi”, kombinaciju prirode, strategiju adaptacije kroz imitaciju i božanstvo u formi srebrnog kiborga, biće iz druge dimenzije.

Za Mimesis su najvažniji memorija i informacije. Cvet koji prilagođava svoj izgled podrazumeva konekciju sa svojim morfološkim polljem. Morfološko polje uključuje, takođe, informacije univerzuma (Hrišćanstvo i Budizam govore o spiritualnom univerzumu), koje hrane našu materiju informacijama izvan vremena i prostora.

Asocijacija blanc/ blank / бланк predstavlja izložbu SEB JANIAK u Beogradu 3. novembra 2017. Mimesis & Naomi Serija ”Mimesis” broji 22 fotografije – rađene u periodu od 2012 do 2014. godine, prvi put izložene na Sajmu Fotografije u Šangaju (Photo Shanghai Art fair) – septembar 2015 Ova serija fotografija je nagrađena na IPA Lucy Award 2015 u kategoriji primenjene umetnosti Serija ”Naomi” rađena u periodu od 1994 do 2011. Godine Fotografija iz ove serije dobila je nagradu u kategoriji najbolja naslovna strana u SAD u Njujorku (Naomi Campbell portrait). Fotografije iz ove serije nalaze se u knjizi NAOMI (New Book from Taschen).
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “SEB JANIAK – francuski fotograf i reditelj u novembru prvi put izlaže svoje radove u Beogradu”


« Dejvid Homel gost Arhipelaga na Sajmu knjiga

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook