Saznajte ko je Elie Saab?

dana May13 2013

Elie Saab je jedan od najpopularnijih svetskih modnih dizajnera. Njegove haljine su već godinama epitom sofisticirane, originalne elegancije.

 

elie saab

Photo credit: fabulousprincesst.wordpress.com

Rođen je 4.6.1964. u Bejrutu, Liban. Kao samouki genije, od detinjstva je voleo modu i kao dete od 9 godina naučio da šije. Šio je prvenstveno za svoje sestre, ali je i prodavao svoje modele, još kao dečak, komšinicama. Modno obrazovanje je sticao u Parizu. Prvu liniju lansirao je sa 18. godina, a prvu kolekciju van svoje zemlje je predstavio 2007 u Rimu. Ima studije u Libanu, Milanu i Parizu. Bio je prvi inostrani dizajner koji je primljen u Camera Nazionale della Moda. Planetarnu slavu je stekao kada je Hale Beri ponela njegovu sofisticirano provokativnu haljinu sa gornjim delom od tila sa roze i zelenim cvetovima i donjem delu burgundac boje na dodeli Oskara 2002, koju je napustila kao prvi ženski laureat afroameričkog porekla.

Alie Saab je poznat po ženstvenim, lelujavim, skoro penastim elegantnim haljinama od čipke, tila, muslina, kaftana, sa bogatim minuciozim vezom, smelim, ali uspešnim kombinacijama materijala i detalja na svojim haljinama. Kolekcije ovog kreatora  odišu glamurom, raskoši, sofisticiranom elegancijom i istančanim ukusom koji ne izjednačava elaboriranost modela sa kičom. Slovi za neprikosnovenog kralja houte couture. Pored houte couture, radi i rady to wear kolekcije, aksesorajz, parfeme.

Verne klijentkinje ovog kreatora su Hale Beri, kraljica Ranija, a njegove druge poznate klijentkinje su princeza Beatris (princess B), princeza Sirivannavari Nariratana od Tajlanda ( i sama priznata modna kreatorka), Stefani od Luksemburga, Anđelina Džoli. Ketrin Zeta Džons, Kristina Agilera, Kristin Stjuart, Mila Jovović, Tejlor Svift, Bijonse, Selin Dion, Kejti Peri, Mila Kunis, Viktorija od Švedske i mnoge druge.

 

pink elie saab

Photo credit: weheartit.com

elie saab dresses

Photo credit: naseemablog.wordpress.com

elie saab fashion week

Photo credit: weheartit.com

Photo credit: www.mecn.org


Dejana Savić
je student pete godine medicine. Završila je srednju medicinsku, smer zubni tehničar. Piše realistične pripovetke. Bavi se naučnim radom. Iz hobija se bavi čitanjem, crtanjem kreacija, vajanjem figurica od voska i gline, crtanjem, orijentalnim plesom, skupljanjem recepata. Voli te piše i deli sa drugima svoja saznanja i mišljenje. Za nju je lepota način života. Smatra da nema neposrednijeg izraza ljudske kreativnosti od one umetnosti kojom sebe ulepšavaju. | na twitter-u | facebook-u | tema: ličnosti | tagovi: , ,Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Saznajte ko je Elie Saab?”


« Neponovljivi Toni Rico obiležio 2. veče DFWZ-a

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook