Savremena elektronska muzika na SHARE konferenciji

dana Mar15 2012

SHARE konferencija, koju karakteriše napredna i savremena elektronska muzika, sa ciljem da se aktivno utiče na oblikovanje međunarodne scene i njenih trendova,  potvrdila je prvi deo muzičkog programa.

Među najinteresantnijima je Tim Exile, klasično obrazovani violinista sa diplomom filozofa i masterom iz elektroakustičke kompozicije koji izvodi inteligentnu plesnu muziku koristeći bazu zvukova koju mu šalju fanovi iz grada u kom nastupa, svirajući na opremi koju sam razvija kako bi u realnom vremenu programirao efekte i muzičke sekvence. Sve to prati poseban video performans, što će na SHARE-u takođe predstaviti i trenutno dva najaktuelnija audio-vizuelna kolektiva na svetu – Anti VJ i Pfadfinderei. Multimedija koju stvaraju je proizvod strasti i ekspertize u domenima savremenog dizajna, muzike i novih tehnologija pa će tako jedan od performansa u Domu Omladine publici ponuditi posebna čulna iskustva pobuđena projektovanom svetlosnom instalacijom uz muzičku podlogu koja stvara snažan ambijent.

Nekoliko beogradskih klubova u tri dana će istovremeno ugostiti i veliki broj aktuelnih producenata i diskdžokeja, koji su svaki na svoj način zaslužni za to kako savremena muzika zvuči danas. Nezaobilazna figura berlinske tehno scene DJ Pete će na kratko preneti atmosferu klubova iz podzemlja Krojcberga, ali i u dnevnom programu govoriti o istoriji razvoja scene, što će osim nastupa učiniti i holandski autor ‘I-F’ koji je vratio italo-disko na velika vrata, ali takođe i velikim hitom ‘Space Invaders Are Smoking Grass’ ustanovio popularni žanr ‘electroclash’ na čijim talasima su nastali brendovi poput Ladytron, Peaches, Fischerspooner, DJ Tiga, Miss Kittin i drugi. Još jedan od bisera elektro žanra začinjen savremenom interpretacijom breakdance muzike je londonski producent DMX Krew koji će nastupiti uživo izvodeći muziku sa 6 dosada objavljenih albuma na etiketi Rephlex koja je u vlasništvu famoznog inovatora Aphex Twin-a.

Iz prestonice Engleske dolaze i mračni post-disko duo Spectral Empire, popularni garage producent Redlight, kao i predstavnici nove britanske scene, mistični trio The Claw koji pomera poznate granice elektronske muzike u sastavu Kingdom, Nguzunguzu i Total Freedom.

Druga po redu SHARE konferencija će se održati od 26. do 28. aprila na nekoliko lokacija u Beogradu, a jedinstvene narukvice za besplatan ulazak na sve programe mogu se osvojiti putem raznih konkursa koji su otvoreni do 24. marta na adresi http://www.shareconference.net.


Dubravka Dodig
je devojka sa velikim snovima i još većim ciljem da ih pretvori u relanost. Zaljubljenik u crveni lak i visoke potpetice. Kreator sopstvenog sveta koji smatra da stil nema veza sa pukim praćenjem trendova već da je rezulat svesnosti sebe i sposobnosti da u modnom metežu pronađemo ono što će našu posebnost učiniti još posebnijom. lovestylemagic | na twitter-u | facebook-u | tema: najnovije vesti | tagovi:Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Savremena elektronska muzika na SHARE konferenciji”


« Zorana Jovanović, modna blogerka

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook