Šampioni sveta stigli u Beograd

dana Jun14 2018

Šampioni sveta u basketu su stigli u Srbiju. Naša 3h3 reprezentacija sletela je danas u jutarnjim satima na „Aerodrom Nikola Tesla“ letom iz Istanbula, posle više od 20 sati putovanja.

Najbolje basketaše na planeti dočekali su prijatelji i porodice, da bi, posle okrepljenja, Dušan Domović Bulut, Dejan Majstorović, Marko Savić, Stefan Stojačić, trener Danilo Lukić i selektor Goran Vojkić došli u „Kuću košarke“ gde je u čast četvorostrukih svetskih šampiona, koji su planetarnu titulu u Manili osvojili treći put zaredom, održana izuzetno posećena konferencija za medije.

Prisutne je prvi pozdravio predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović.

– Čestitam momcima na fenomenalnom rezultatu, treći put zaredom, četvrti put ukupno ovi momci su svetski prvaci. Znam da su se fenomenalno ponašali i da su na pravi način predstavljali Srbiju na Svetskom prvenstvu. Nije im bilo lako i ponosan sam na ono što su uradili. Ovo je pravi način da se otvori reprezentativno leto, nadam se da ćemo da se radujemo i uspesima mlađih selekcija… – rekao je Danilović, i nastavio: – KSS je podigao basket 3h3 na znatno viši nivo. Ovog leta nas čeka preko 40 turnira u Srbiji, to je olimpijski sport, ozbiljna stvar… Nadam se da će ovi momci i cela 3h3 organizacija da učine da i na Olimpijskim igrama imamo značajnu ulogu… Čestitam još jednom od srca…

MVP Svetskog prvenstva Dušan Domović Bulut osvrnuo se na sve zaslužne za ovaj uspeh.

– Hvala na ovakvom dočeku i lepim rečima, ali moram da dodam da su tu i selektor naše reprezentacije Goran Vojkić i trener Danilo Lukić. I oni su veliki deo ovog tima i o njima treba da se vodi računa. Želim i da pohvalim selektora koji je ubacio Stefana Stojačića u reprezentaciju, on nam je doneo nepohodnu energiju, želju i argesiju koja nam je nedostajala na početku sezone. Stefanu je bilo najteže da se uklopi, ali doneo je prevagu u značajnim utakmicama, pojačao kvalitet reprezentacije…

Neverovatna „dvojka“ Dejana Majstorovića protiv Poljaka je otvorila put do zlata…

– U momentu kada sam bacio loptu, pomislio sam samo „pomozi Bože“… Imao sam mnogo sreće, ušla je… A verovao sam da ću da pogodim, zato sam i rekao Dušanu da me pusti da šutnem… Lopta je ušla, ove sezone nismo imali puno sreće, ali sada se vratilo. Video sam da sam malo jače šutnuo, dok je lopta išla sebi sam govorio „tabla, tabla…“ – uz osmeh je objasnio Majstorović.

Marko Savić je otkrio koja je utakmica bila najteža.

– Najviše sam se pribojavao prve utakmice protiv Holandije, jer zbog klupskih obaveza se nismo stigli da se uigramo, a to nam je bila utakmica sa rivalom sa kojim smo se borili za plasman dalje. Ali, znao smo da Stefan Stojačić ima visoku košarkašku inteligenciju, lako se uklopio. Dobili smo taj meč i kasnije je bilo lakše – zaključio je Savić.

Izvor:KSS
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Šampioni sveta stigli u Beograd”


« Miloš Biković ponovo u melodrami Dama s kamelijama

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook