Samo za dame – TAG Heuer Monaco Lady Kingsman specijalna edicija

dana Sep21 2017

U toku je svetska premijera filma ‘Kingsman: The Golden Circle’, a TAG Heuer je još u maju ove godine obznanio saradnju sa MARV filmskom produkcijom i 20th Century Fox-om.

 Inovativni TAG Heuer Connected sat je glavna zvezda filma, budući da je zaštitni znak tajnih agenata. No, pored ovog sata, TAG Heuer je kreirao sat za ženski lik, agentkinju Džindžer Ale – Monaco Lady Kingsman Special Edition.

Monaco je sat jedinstvenog dizajna, proslavljen još davne 1971. godine kada ga je poznati glumac Stiv Mekvin, predstavio noseći ga tokom snimanja filma Le Mans. Od tada je ovaj sat jedan od najprepoznatljivijih modela među svim TAG Heuer kolekcijama. Jednom rečju, radi se legendi.

Za potrebe agentkinje Džindžer Ale, koju igra prelepa Hale Beri, TAG Heuer je redizajnirao sat po uzoru na slavni muški Monaco model, ali za razliku od onog koje je nosio Mekvin i koji je imao kućište prečnika 39mm, žensko izdanje ima 37mm, a plava boja ciferblata je zamenjena prelepom čokoladno braon bojom. Indeksi i kazaljke pozlaćeni su sa 5N roze zlatom i ukrašeni setom od 13 dijamanata promera 1.30mm, što je oda prepoznatljivoj Engleskoj eleganciji. Sat je upotpunjen mat braon kožnom narukvicom od najfinije teleće kože.

Rezultat je više nego očigledan – sportski i elegantan sat za žene. Kada je lansiran 3. marta 1969. godine, Heuer Monaco je bio prvi četvrtasti vodootporni automatski hronograf u istoriji kreiranja satova u Švajcarskoj. Nazvan po Džeku Heuer-u i Monaco Grand Prix-u sa kojim TAG Heuer ima partnerstvo sve do danas, ovaj sat je totalno promenio tradicionalnu estetiku satova.

O tome svedoči njegovo veliko četvrtasto kućište, sa odvažnim pravim uglovima, metalik plavi ciferblat, kao i krunica pozicionirana na levoj strani, što je bila naznaka da satu ne treba navijanje. Baš poput inovativnosti za to vreme, njegova tehnologija je ponudila i perfektnu vodootpornost-prvu za četvrtasti sat. Ipak, koreni revolucionarnosti ovog sata leže u njemu samom- slavni Chronomatic Calibre 11, koji je bio prvi automatski hronografski mehanizam ponuđen za prodaju u istoriji časovničarstva! Model sata “McQueen Monaco” (1133B model) je otada postao najpoželjniji sat na aukcijama u kolekcionarskim krugovima. Novi ženski Monaco Lady Kingsman Special Edition sat je vodootporan do 100 metara, ima kućište od poliranog nerđajućeg čelika kao i utisnut Kingsman logo na svojoj poleđini. MONACO i TAG Heuer logo utisnuti su u roze zlatu na poziciji 12 časova. Kazaljke su takođe pozlaćene i presvučene belim  SuperLuminova® premazom. Datumski prikaz nalazi se na poziciji 3 sata.

 
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Samo za dame – TAG Heuer Monaco Lady Kingsman specijalna edicija”


« Veliko interesovanja za koncert Nick Cave & The Bad Seeds-a u Beogradskoj Areni

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook