Salaš 137, čuvar vojvođanskog šmeka

dana Dec16 2012

Na svega stotinak kilometara od Beograda, a na samo dvanaest kilometara od Novog Sada u izuzetnom mirnom salašarskom delu Bačke-Čeneju smestio se Salaš 137“.

U carstvu tišine, prijatnoj i opuštenoj atmosferi, možete  uživati u bogatoj ponudi vojvođanskih specijaliteta, a nakon toga odmarati u nekoj od autentičnih soba u „Alt Deutsche“ stilu. Vožnja kočijama leti i saonicama zimi,škola golfa, lov,gađanje lukom i strelom… samo su neke od mogućnosti za uživanje koje vas očekuju.

Tipična nemačka arhitektura glavne kuće i njen izuzetan enterijer, nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Sve je kao nekad, autentično, sa neprolaznim salašarskim duhom ravnice

A ako poželite da pobegnete od gradske vreve i vratite se u stare dobre dane, možete prenoćiti u jednoj od 13 soba koje odišu patinom prohujalih vremena a za one koji ne mogu da se odvoje od jednog dela civilizacije tu su i tv, radio, cd plejer. Svaka soba je priča za sebe sa starim, udobnim nameštajem unikatne izrade i predivnim kaljavim pećima. A ako se odlučite za vikend boravak na raspolaganju su vam mini teretana, masaža, sauna…U svakom slučaju tišina je zagarantovana!

U okviru gazdinstva „Salaš 137“, egzistira i konjički klub „Viking“ koji je neprimetno stopljen u salaš, a sve sa ciljem kompletnog zadovoljstva njegovih posetilaca.

Zbog autentične i tople ravničarske atmosfere, ovaj konjički klub je bio i domaćin mnogim poznatim umetnicima i sportistima, te su tu i snimljeni kadrovi mnogih muzičkih spotova i filmova. Porodica Balasević, inače prijatelji kuće, prvu klapu filma Priča o Vasi Ladačkom snimili su baš uz pomoć konjičkog kluba Viking. Milan Mumin, Nataša Bekvalac, Ognjen Amidžić, Darko Rundek, Flamingosi snimili su kadrove svojih muzičkih spotova.

Mnogi su odabrali ovaj prostor i za promociju svojih serija, pa je to i ekipa serije “Sva ta ravnica”.

U noći muzeja i novosadskom letu su osvanule i austro-ugarske kočije konjičkog kluba i vratile sve posetioce u doba konjskog bata po novosadskim kaldrmama.

Ovde ćete svakako upoznati drugačiji način života, mirniji, opušteniji tempo a čitava atmosfera će vas vratiti u doba pravog vojvođanskog hedonizma, na seoskoj kaldrmi u hladu oraha…

Uživaćete u tradicionalnoj kuhinji:domaćim čorbicama, zapečenim kolenicama, salašarskoj ćuretini sa mlincima, rindflajšu sa četiri sosa, rolovanoj teletini, punjenim tikvicama…

Porcije su obilne i za najveće gurmane, a onda dolaze kolači: štrudla sa makom i orasima, vojvodin koh, gomboce sa šljivama, šne nokle…posle obilne večere, tu su tamburaši Kole i Toma, kažu da njihovi zvuci pogađaju baš gde treba.

Cena noćenja sa bogatim vojvođanskim doručkom je 5400,00 dinara za dve osobe, a za sve informacije mošete kontaktirati Salaš na email info@salas137.rs . Preporučuje se da pre dolaska rezervišete mesto (021/714-505 ili rezervacije@salas137.rs) i da znate da restoran ne radi ponedeljkom.

Salaš 137
Međunarodni put
21233 Čenej (Novi Sad)
Srbija

Tel/fax :
+381 21 714 497
+ 381 21 714 501
+ 381 21 714 505
+ 381 62 773 137

email:info@salas137.rs
web: www.salas137.rs

Rezervacije soba:
rezerevacije@salas137.rs
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Salaš 137, čuvar vojvođanskog šmeka”


« Predstavljamo AglaStrix tim

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook