Sajmovi kulture, umetnosti i obrazovanja

dana Feb21 2014

Na Novosadsko sajamu prvepriredbe za ovu godinu održaće se od 28. februara do 4. marta. Na 19. izložbi umetnosti „Art ekspo“ i dve jubilarne priredbe 20. međunarodnom salonu knjiga i 10. međunarodom sajmu obrazovanja „Putokazi“ okupiće se izdavači, knjižari, pisaci, književni kritičari, ljubitelji knjige, likovni umetnici različitih usmerenja, a Sajam će biti i svojevrstan vodič učenicima i budućim studentima.

Jedinstvenost Salonu knjiga i poseban umetnički pečat i ove godine daće književna manifestacija „Dani Laze Kostića“, koja će kvalitetom programa doprineti da posetioci sagledaju celokupan opus autora naših najznačanijih književnih ostvarenja. Posebno mesto zauzeće Dani ruske kulture, na kojima će se predstaviti samo deo bogate kulturne baštine Rusije. Sadržaji koji će upotpuniti priredbu su  Evropski fejsbuk pesnički festival i Međunarodni festival ilustracije knjige „BookILL Fest“, kao i Dan bibilioteka i bibliotekara.

Izložbu umetnosti „Art Expo“ obeležići predstavljanje ostvarenih i priznatih likovnih stvaralaca, kao i umetnika primenjene umetnosti.

Od izuzetnog značaja je i nastup Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i javno informisanje i Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, upravu i nacionalne manjine koji je će na Salonu knjiga i Izložbi „Art ekspo“ predstaviti izdavačku delatnost na jezicima  nacionalnih zajednica koje žive u Vojvodini. Sa njima će nastupiti i pet zavoda za kulturu nacionalnih zajednica, Zavod za kulturu Vojvodine, Muzej savremene umetnosti, Pozorišni muzej Vojvodine i Društvo književnika Vojvodine.

Univerziteti, fakulteti, visoke i srednje škole, akademije iz državnog i privatnog sektora, strukovna udruženja, kao i resorne državne i pokrajinske institucije predstavljaju različite obrazovne profile na „Putokazima“. Prisustvo gotovo svih fakulteta Novosadskog univerziteta i privatnih fakulteta u Vojvodini, omogućava uvid u kompletnu ponudu visoko obrazovnih institucija u Pokrajini. Predstavlja se oko 300 obrazovnih profila u zemlji i inostranstvu,  te ne čudi što su „Putokazi“ postali mesto i način informisanja učenika o izboru budućeg životnog poziva.

Prednost „Putokaza“ je razmena iskustava svih učesnika u vaspitno-obrazovnom procesu, kao i neposredna komunikacija s njegovim kreatorima.
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Sajmovi kulture, umetnosti i obrazovanja”


« Nacionalni balet Španije po prvi put u Beogradu!

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook