Rustična pasulj čorba

dana Mar24 2012

Znate za čorbast pasulj. Ali na čorbu od pasulja se s’ nepoverenjem mrštite… Ako date šansu ovoj divnoj i ukusnoj čorbici nećete se više mrštiti veće ćete u slast pojesti pun tanjir ove divne i zasite čorbe. Ovo je još jedan od načina kako pasulj možemo koristiti.

3 šake “gradištanca”
glavica crnog luka
3 čena belog luka
1 crvena turšijska paprika
polovina sveže ljute paprike
2 krompira
1 paškanat
1 šargarepa
1 supena kašika masti
malo mlevene paprike
7 dl vruće vode
so i biber
krutoni

Priprema: Oprati pasulj i staviti da se kuva u tri vode. Kad je skuvan ostaviti sa strane, pa na masti izdinstati crni luk, beli luk, šargarepu i paškanat s malo soli. Pošto je luk omekšao, dodati seckanu turšijsku papriku i krompir, naliti s malo vode u kojoj se kuvao pasulj i pustiti da prokrčka. Zatim dodati pasulj, začiniti prema ukusu i doliti vruće vode prema želji; nastaviti kuvanje dok se sve dobro ne skuva. Na kraju dodati sitno iseckanu ljutu papriku. Skloniti sa vatre i sipati u tanjire, a preko posuti prepečenim parčićima bajatog hleba. A, hleb koji je od juče ili preključe iseckati na kockice, posuti po plehu, preliti s malo ulja i začiniti suvim začinom po želji. Peći u zagrejanoj rerni na 200º C, oko 15 minuta.


Nataša Vitezović
je zaljubljenik u kulinarstvo. Spontana i samostalna u svom kulinarskom izražavanju, još u detinjstvu imala je dara da napravi dobru gibanicu ili da ukućane iznenadi prijatnim desertom. Nepredvidivi obrti događaju se u njenoj kuhinji. Ne podnosi da baca hranu i zato su njeni recepti istiniti tj. neće biti drugačije od onoga što je navela u receptu. Voli tradicionalna jela i njihovu vrednost sagledava kroz više kriterijuma koje su morala da ispune, ali nikad ne okreće glavu od savremenih recepata. Naročito voli indijsku kuhinju, a ljubav koju gaji prema začinima upravo je potekla iz spoznaje ove kuhinje. Obožava da putuje i sa putovanja uvek donese neke nove specijalitete, koji se odomaće u njenom kulinarskom opusu. coolinarija | na twitter-u | facebook-u | tema: bon appetit | tagovi:



Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Rustična pasulj čorba”


« Londonski duo

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook