Ruska bajka

dana Aug14 2012

Svoje mesto u modnom svetu, polako ali sigurno stvara intrigantna i senzualna Ruskinja, Ulyana Sergeenko o kojoj smo već pisali ovde.

Madam ili ti Lejdi street modne scene kada je shvatila da je njen osećaj za modu jedinstven i izuzetan, te da bi trebala da se oproba i u samom epicentru dešavanja, u kreiranju odeće, predstavila nam je dve autorske predivne pret-a-porter kolekcije koje su nas oduševile.

Na prohujaloj pariskoj nedelji visoke mode, među odabranim kremom visoke mode, Ulyana je uspela da nam  predstavi i svoju prvu kolekciju visoke mode za Fall 2012.

Ukoliko ste se pitali kako bi izgledala Skarlet O’Hara da je Ruskinja, ova kolekcija vam oslikava jednu od mogućnosti.

U svom prepoznatljivom stilu bajke koji prati uticaj ruske etno odeće, Ulyana se poigrala sa već poznatim formama dugih haljina, vojničkih kaputa i konjičkih formi pantalona i korseta te nam iskreirala kolekciju gde smo vrlo brzo zamislili jednu Skarlet u eri pedesetih ali umesto na američkom tlu, više u nekoj ruskoj zimi, među glavnim likovima Tolstojevog, ‘Rat i mira npr’.

Verna svojoj prepoznatljivoj silueti uzanog pulovera uvučenog u dugu suknju koja se povlači po podu, Ulyana nam je u predivnom ambijentu teatra Marigny, nakon Chanellove revije i pre Armani Prive kolekcije, prikazala jedan efektan debi na sceni visoke mode.

U sjajno dekorisanoj sali na velikom crvenom tepihu koji je podsetio na dvor neke carske porodice, smenjivale su se kreacije Sergeenkove i izazivale oduševljenje u masi obožavatelja mode kao i među njenim već sada, priznatim poklonicima iz sveta poznatih.

Iako je dominirao neki vojnički izgled koji je bio podstaknut upotrebom teških materijala, močvarno zelene boje kao i najčešćim komadom odeće, kaputom, najviše su nas oduševile crvene kreacije kao i crna čipkana haljina u kojoj smo u danima pred reviju, mogli da vidimo upravo poznatu kreatorku koja je samim tim, jasno nam pokazala koji joj je model najomiljeniji u ovoj kolekciji.

Celu kolekciju ispratili su ruski detalji od babuški preko vunenih čizmi do velikih, vunenih kapi da bi reviju zatvorila Ulyanina prijateljica, ruski supermodel Natalia Vodianova u crnom dugom kaputu sa cvetnim, vezenim velom od tila te savršeno zatvorila jednu u celini odličnu reviju koja je parirala i najvećima u ovoj sferi mode.

photo credit style.rs


Ana Dodig
je veliki hedonista.Zaljubljenik u film,muziku i ples. Voli proleće,jutarnju kafu a najviše od svega, more! Koliko god se trudila da racionalno ide kroz život, kreativna crta je stalno vuče ka snovima i u visine. Uverena je da uspeh leži u svima nama, samo ako verujemo u sebe! Zato,keep ur head up and heart strong! kafenisanje i ostalo | na twitter-u | facebook-u | tema: paris fashion week | tagovi: , ,Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Ruska bajka”


« Brigitte Bardot torbe

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook