Roksanda Ilinčić kreirala cruise capsule kolekciju za Net-a-porter

dana Dec8 2013

Roksanda Ilinčić, dizajnerka srpskog porekla, koja je svetsku slavu dostigla u Londonu, osmisli je ekskluzivnu cruise capsule kolekciju u saradnji sa fondacijom The Albers.

Kolekcija je inspirisana radom legendarnog slikara Josef Albers-a i čini je deset odevnih komada koje karakteriše široka paleta boja. Među kreacijama posebno se ističu četiri elegantne demi – couture toalete, na kojima se jasno vidi uticaj Bauhausa, kao i arhitektonske estetike samog umetnika.

– Josefove slike bile su mi velika inspiracija, ne samo zbog njegove neverovatne smelosti pri korišćenju boja, već i zbog činjenice da je uspevao tako puno da postigne koristeći minimalan broj slikarskih tehnika i pokreta – rekla je Roksanda.

Kompletnu kolekiju možete da pogledate na sajtu net-a-porter.com.

Photo credit: www.net-a-porter.com

 


Katarina Pavlović
je veliki zaljubljenik u život, esteta i hedonista. Voli modu kao umetnost, fotografiju, miris knjige i jutarnje kafe, pogled na beskrajno plavetnilo, ukus rozea i jedan mali grad na severu Toskane. Smatra da život čine sitnice pa tako često ponavlja onu Gorderovu ,,Život je ogromna lutrija u kojoj su vidljivi samo dobitni lozovi. Ti si čitaoče jedan takav loz. Lucky you!” | na twitter-u | facebook-u | tema: trendovi | tagovi: , , , , , , , ,Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Roksanda Ilinčić kreirala cruise capsule kolekciju za Net-a-porter”


« Virtuelna šetnja kroz smederevsku tvrđavu

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook