RMM international – Creative Connection

dana Apr23 2013

Dijalog interkultura jeste jedan od projekata RMM Production-a,  sa svojim glavnim sedištem u Bariju, a  koji ima za cilj  otvaranje novih kreativnih vidika i oblikovanje kvalitetnih i personalizovanih kanala komunikacije na internacionalnom nivou.  Razgovarali smo sa Andrijanom Popović, diplomiranim modnim psihologom i kreativnim direktorom RMM Production, koja nam je detaljnije objasnila sve aspekte ovog zanimljivog projekta.

Šta zapravo predstavlja RMM Production?

Rmm Production je kompanija za organizaciju i promociju spektakla u svim umetničkim formama

Moda, muzika, ples, mjuzikal, pozorisne predstave, kabare koja već  godinama kreira i oblikuje umetnost zahvaljujući profesionalnom iskustvu i stručnosti svojih  saradnika  priznatih i poznatih  imena iz sveta umetnosti, renomiranih na internacionalnom  nivou.

Gianni Santorsola  je ime ideatora RMM -produkcijske kuće sa sedištem u Bariju i predstavništvima u Rimu i Milanu, koji je pokazao senzibilitet  i interesovanje u mogućnosti  realizacije  projekta  “dijalog interkultura”  na kome  već godinu dana intenzivno i sa velikim entuzijazmom  radimo.  Naš zajednički  clj je u otvaranju novih kreativnih vidika i oblikovanju kvalitetnih i personalizovanih kanala komunikacije, trag i lični vizibilitet prema kreativnim stvaraocima.

Ime RMM -INTRNATIONAL definiše  integralni deo Rmm production-a koji  koristeći njene već postojeće potencijale i resorse predstavlja dijalog kreativnosti u različitim umetničkim formama na internacionalnom nivou. Kao nosioci njene  poruke i misije su “ecelenze” iz oblasti mode/kulture, predstavljeni sa različitim  profesionalnim profilom angažovanosti i doprinosa.

Creative Inn Style, je projekat RMM Production-a namenjen inter kulturi i internacionalnoj saradnji ( konkretno između Italije, Crne Gore i Srbije) i čiji si ti kreativni direktor. Opiši nam kako je došlo do ove saradnje?

Creativity Inn Style je OTVOREN POZIV prema kreativcima, stilistima dizajnerima, umetnicima  koji u sastavu RMM INTERNATIONAL-a  kao platformi u razmeni i vizibilitetu  imaju poverenje u nove oblike i prostore komunikacije i sarađuju sa novim kanalima informisanja. Naša poruka podvlači važnost prema autentičnom vidu kreativnosti koja na pravi način valorizuje kulturno umetnički izraz.

Prošle godine na Medit Summer Fashion-u u Bariju učestvovali su mladi dizajneri iz Srbije i CG, zahvaljujući tvom projektu. Kakav je pre svega cilj ovakvog jednog događaja?

Razmena kreativnih poruka, vizibilitet na novim prostorima, nove kreativne stimulanse, pozicioniranje na novom tržištu .

Ove godine pripremate seriju događaja pod nazivom Dream Model Italy 2013. O kakvom događaju se radi i kome je namenjen?

Dream Model Italy 2013 je oblik valorizovanja lepote devojaka (usklađene prema traženim estetskim parametrima)  na teritoriji Crne Gore i njen vizibilitet prema Italiji u daljem radu na  usavršavanju, formiranju , novom radnom  iskustvu i ličnoj karijeri. Profesija manekenki definisana  konotacijom profesionalne vrednosti i priznatim  kvalitetom koju smatramo veoma važnom i neophodnom u komunikaciji izmedju stilista i raznih segmenata publike. Način na koji je predstavljena “nosivost modela” bitno utiče na kvalitet poruke stilista. U izboru tapa kastinga želeli smo da damo pravu vrednost i sliku raznih aspekata  Crne Gore u njenoj što slikovitoj  valorizaciji  od komercijalnog, turističkog preko kulturnog i inovativnog aspekta ciljnim izborom lokacija i gradova u kojima se održava kasting.

Smatraš li da ovakva vrsta događaja može doprineti kredibilitetu mode i modne industrije na našim prostorima?

Razmena profesionalnog iskustva u kojoj kvalitet ostaje autentičan i prilagođen potrebama sigurno utiče pozitivno na evoluciju i progres prema vrednosti i kvalitetu mode kao “pojma” i njene komercijalne strane . Primer je moja licna “vokacija” u ovom projektu u kome se zalažem na osnovu znanja l radnog iskustva iz  sveta mode  za poboljšanje kvaliteta i inovativni ali kulturno dosledan plasman kreativnih stvaraoca iz CG za sada, a nadam se i sa tla Srbije uskoro.

Smatraš li da mladi dizajneri, stilisti, fotografi….imaju dovoljno prostora, mogućnosti, podrške, da se izraze na našim prostorima?

Ono što me veoma ispunjava i raduje je izraz kreativnosti i volje za licnim predstavljanjem kod mladih kreativnih ljudi. Potreba za kreativnim izražavanjem je ono što vidim, obeležena ličnom energijom i pečatom. Naravno u ovom trenutku ekspanzija kreativnosti kod mladih, teško da je ona uvek  “ispraćena” na adekvatan i podržavajući način .Mislim da ovoj  fazi traženja između potreba i njene realizacije faktor vreme je presudan i trenutno u komunikativnom  raskoraku  u praćenju stvaranja sa jedne strane i prave podrške sa druge strane. Pored svega veoma cenim kod mladih kreativnih ljudipozitivizam i dobru energiju.

U Uokviru našeg projekta RMM Creative Connection grupi  Creativity Inn Style dajemo mogućnost teritorijalnog vizibiliteta u kreativnom stavralaštvu mladih umetnka  preko postavljenih platformi :

Rmm creative connection – Mall Podgorica  i Bari Blu –I talija .

Izlozbeni prostor razmene kreativnosti koji ima temporary filozofiju prezentacije .

Cilj tvojih projekata jeste “razmena kreativnosti” na internacionalnom nivou. U čemu je osnovna razlika dizajnera iz recimo Srbije i Crne Gore, i mladih dizajnera iz Italije?

Po meni kreativnost je universalna, ono što pravi vizuelnu razliku u energiji ekspresivnosti je posledica svesnosti i sigurnosti prema ličnom radu u datom trenutku.

Naravno svaka kultura ima svoje autentične oblike izražavanja koje treba uskladiti sa datim mehanizmima i pravilima modnih tokova. Pojam vrednosti  modne kreativnosti je danas pitanje koje nema teritorijalne granice. Postoji samo “modna POTREBA” za novinom, stimulisima, inovazijom i autentičnošću. Možda je to pravi trenutak za sve koji verujeu u sopstvenu kreativnost!

RMM CREATIVE CONNECTION STAFF
ph: Antonio di Ciaula @ studio ph10 
makeup : Lucrezia Ieva 
model: Paola Leonetti @ agenzia Rmm modells
stilista: Sanja Matijevic /Montenegro (modello giacche ) collezione  "Dobrotski motivi")
Anastazija Miarnovic /Montenegro (cappotto )collezione "Vintage del Montenegro")
styling/visual concept :  Andrijana Popovic / psicologa della Moda 
projekat: Rmm INTERNATIONAL Moda/Territorio 
lokacija : BARI (IT)Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “RMM international – Creative Connection”


« Ana Z jewelry

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook