Rekvijem za gospođu J. u bioskopima širom Srbije!

dana Mar14 2017

Rekvijem za gospođu J. film Bojana Vuletića, koji je pokupio najbolje svetske i domaće kritike napokon dolazi u bioskope širom Srbije. Nakon svetske premijere na Berlinskom festivalu i beogradske premijere na jubilarnom 45. Festu, a sad povodom bioskopske distribucije, biće organizovana i premijera u Novom Sadu i to 16. marta u bioskopu Arena Cineplex sa početkom u 20.30h.

Karte su već u prodaji, a premijeri će prisustvovati glavni glumci Mirjana Karanović, Jovana Gavrilović,  Mira Banjac, Danica Nedeljković, Boris Isaković, producent Nenad Dukić, direktorka fotografije Jelena Stanković i reditelj filma Bojan Vuletić.

Rekvijem za gospođu J. je fim rađen u srpsko-bugarsko-makedonsko-rusko-francuskoj koprodukciji, i prati skromnu sredovečnu ženu i bivšu administrativnu službenicu koja na godišnjicu smrti svog muža planira da se ubije. Iako je to za 5 dana, gospođa J. je odlučila da završi sve svoje privatne i administrativne poslove da bi se ubila onako kako želi i ostavila svoju porodicu
obezbeđenu. Ali da bi sve to započela potrebna joj je samo
jedna overena potvrda – uverenje o radnom stažu za poslednjih 10 godina. U zemlji koja upravo prolazi kroz tranziciju i sveobuhvatnu reformu administracije, to će biti jako komplikovano. Jer živeti u tranziciji je komplikovano. Umreti je još komplikovanije.

Rekvijem za gospođu J, dobitnik je četiri nagrade FESTA u
selekciji „Srpski film“ – za najbolji film, scenario, režiju i najbolju žensku ulogu i Politikine nagrade „Milutin Čolić”.
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Rekvijem za gospođu J. u bioskopima širom Srbije!”


« RESONATE 2017 predstavlja umetnika NIKOLAS SASONA!

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook