Ramonda Serbica by VR

dana Jun2 2013

Povodom trideset godina rada, nedavno je u Depou u Travničkoj ulici, održana je revija “Ramonda Serbica” naše poznate dizajnerke Verice Rakočević.

Kolekcija proleće/leto 2013. inspirisana čudesnim cvetom Ramonda Serbica, koji je otkrio Josif Pančić, rađena je u četiri faze. Prati rađanje, branje, mirovanje i ponovo rađanje ovog cveta. Izrađena je od kvalitetnih materijala, svile: muslin, organdin, taft, kao i pliša koji u svom sastavu ima 97% svile i 3% elastina.

Formom i koloritom prati sve četiri faze cveta.

Nakit inspirisan Ramondom, koji prati kolekciju izrađen je od poludragog kamenja, a izradio ga je “City Fashion Jewelery” iz Beograda.

Obuća u prvom delu kolekcije, rimljanke, povezuje, kao inspiraciju doba cara Konstantina, jer cvet raste u okolini lokaliteta Medijana (današnji Niš) gde je rođen jedan od najvećih vojskovođa svih vremena. Kolekcija se prikazuje u godini kada se obeležava značajan jubilej, 1.700 godina od potpisivanja Milanskog edikta.

Tašne su izrađene od kože visokog kvaliteta sa dodacima ametista.

Raritet kolekcije je grudnjak, ručno vežen, od 250 karata ametista.

Među prisutnima primećene su brojne poznate ličnosti – Ruška Jakić, Ognjen Amidžić, Elena Karić, Vesna Mandić, Minja Miletić, Zvonko Marković, Dragana Ćosić, Danica Drašković, Neven Bošković, Boško Jakovljević, Snežana Dakić, Lena Bogdanović, Marija Kilibarda, Tijana Dapčević, i mnogi drugi.

Photo: Smiljka Boškov

Facebook strana- Smiljka Boskov photography

Blog – http://smiljkinblog.blogspot.com/


Dunja Mijailović
je diplomirani ekonomista; voli da crta, šije, dizajnira odeću i prati trendove. Uvek kaže da je lepo pratiti ih ali nikako slepo, postati njen rob, već doprineti da odevna kombinacija ima neki vaš lični pečat. dunjastyle.blogspot.com | na twitter-u | facebook-u | tema: trendovi | tagovi: , ,Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Ramonda Serbica by VR”


« Dizajnerski mesec 2013 magazina Story

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook