Rami Al Ali Couture

dana Feb3 2012

Pre deset godina, bilo je nezamislivo videti nekog arapskog dizajnera visoke mode u Parizu.

Danas, tron visoke mode više ne pripada samo italijanskim ili francuskim dizajnerima već i velikom broju fantastičnih dizajnera sa Istoka, gde prednjače libanski dizajneri.

Nakon Elie SaabaZuhair Murada i Georges Chakra, na sceni visoke mode pojavio se Rami Al Ali.

Dizajner iz Dubaija, nakon revija visoke mode koje je uglavnom prikazivao na pistama Rima i Dubaija, nakon 12 godina od osnivanja svog brenda predstavio je svoju najnoviju kolekciju večernjih, eskluzivnih toaleta na najprestižnijoj nedelji visoke mode u svetu.

U Salonu Pompadour, u pariskom luksuznom hotelu Le Meurice, Rami je našao sjajno okruženje za svoje modele: rokoko nameštaj, orijentalne tapete, velika ogledala.

Kolekcija koja najviše podseća na neki miks Valentinove i Elie Saab kolekcije za haute couture spring 2012. koje su prikazane neposredno pre njegove, je oduševila kako kupce tako i kritičare, ali i publiku.

Po rečima kreatora, svaka kreacija je napravljena za senzualnu, modernu i mladu ženu koja je svesna svoje lepote i gracioznosti. Kolekcijom dominiraju duge haljine, od materijala, svila, til i čipka a od boja pastelno plava, boja slonovače, zlatna, svetlucavo crna i nežna roza.

Svaka kreacija je nastala nakon unikatnog rada, specifičnim tehnikama tkanja, veza i preplitanjem više materijala i formi a skoro svaka ima taj svetlucavi momenat koji je vladao i na Saab reviji. Modeli su prikazali toalete rotirajući pozicije kao na pokretnoj traci, dajući priliku svakom da vidi “remek-delo” iz različitih uglova.

Da je Rami odabrao odličan moment da se predstavi na sceni, svedoči činjenica da je reviju prikazao na jednoj od najuspešnijih nedelja visoke mode u njenoj istoriji. Trijumfalni povratak Versacea nakon 8 godina odsustva, salve aplauza za presavršenu reviju Bill Gartena za Dior kao i fantastične revije za Valentina i Elia Saaba samo su potvrda toga i odličan uvod u njegovu bajku.

photo credit fashionlist.com


Ana Dodig
je veliki hedonista.Zaljubljenik u film,muziku i ples. Voli proleće,jutarnju kafu a najviše od svega, more! Koliko god se trudila da racionalno ide kroz život, kreativna crta je stalno vuče ka snovima i u visine. Uverena je da uspeh leži u svima nama, samo ako verujemo u sebe! Zato,keep ur head up and heart strong! kafenisanje i ostalo | na twitter-u | facebook-u | tema: modne revije, paris fashion week | tagovi: , ,Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Rami Al Ali Couture”


« Kako nositi pastel

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook