Prvi trejler za film Psi umiru sami

dana Jul19 2018

Upravo završeni trejler najavljuje debitantsko ostvarenje reditelja i scenariste Nikole Petrovića “Psi umiru sami”, čija je premijera planirana za jesen. Film donosi veoma neobičnu priču za srpsku kinematografiju, a žanrovski predstavlja otklon od recentne prakse u našoj kinematografiji. Ova drama sa elementima misterije i trilerskim zapletom, u velikoj meri pored lokacija u Beogradu, snimana je na Tari pa je i u tom smislu i vizuelna poslastica za filmofile.

IMG_0428

Likovi su zasnovani na autoru filma, ali i na ljudima iz njegove okoline. “Svi mi delimo neku zajedničku muku. Viktor je tajnoviti buntovnik. I ja kao autor, i kao mlad čovek, gajim neku dozu bunta. Međutim, kako sazrevamo i rastemo, taj bunt jenjava. Naučimo da prihvatamo život onakvim kakav jeste, i ako ne možemo da promenimo kako svet funkcioniše, ali i te kako možemo da promenimo sami sebe, kao i to što nas čini srećnim. Ako bi svako od nas uradio to za sebe, možda bismo onda i uspeli da promenimo svet“, kaže Petrović.

Nikola Petrović, koji je do sada radio samo kratke igrane filmove, uporan je bio da realizuje svoju ideju za film, uprkos problemima sa nedostatkom novca, i nakon tri godine snimanja, u tome i uspeo. „Film je pre svega tu da bi ispričao interesantnu priču, a ne da bi poslao pretenzioznu socijalno ili politički angažovanu poruku. Apsolutno postoji dublja poruka, ali ne želim da je potenciram“, kaže Petrović. Radnja prati Viktora, nekadašnjeg radnika programerske firme, koji napušta heotični život prestonice i sreću traži u malim stvarima. Vraća se u porodičnu kuću na Tari. Društvo mu pravi njegov najbolji prijatelj, pas Ares.

Sticajem okolnosti u kuću prima Milicu, koja ima zadatak da istražuje ekološke probleme Tare. Milica je distancirana, tajnovita. Nešto pre njenog dolaska, Viktor saznaje da je šef firme za koju je godinama radio mrtav. Ubijen. Inspektor Goran Mirković rešava poslednji slučaj u svojoj karijeri. Slučaj koji od rutinskog posla, postaje najteži i najveći izazov u njegovoj karijeri, i lični i poslovni. Uloge u filmu tumače Srdjan Petrović, kome je ovo i prva uloga na filmu, Dragan Vujić Vujke, Draginja Mileusnić, Miloš Timotijević, Srdjan Žika Todorović, Nikola Šurbanović, Mina Obradović i Andrej Šepetkovski.

 
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Prvi trejler za film Psi umiru sami”


« Delimo karte za film: Mamma Mia! Idemo ponovo

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook