Prvi Samit ženskog liderstva

dana Oct10 2017

AFA Asocijacija (Assotiation for Affirmation of Women’s Potential and Networking), koja je posvećena kreiranju platforme za povezivanje žena i njihovo aktivno učešće u društveno važnim projektima, na današnjoj konferenciji za medije predstavila je teme i učesnice prvog Samita ženskog liderstva (Women’s Leadership Summit). Samit će se održati u Beogradu, 25. i 26. oktobra 2017. u hotelu Radisson Blu i okupiće najuticajnije žene iz različitih oblasti: nauke, biznisa, administracije, obrazovanja, medija, umetnosti i kulture sa ciljem razmene iskustva sa predstavnicama drugih industrija kako bi se podstakao javni dijalog o snažnijoj zastupljenosti žena u javnom i poslovnom životu u Srbiji. Samit će otvoriti potpredsednica Vlade i ministarka za infrastrukturu i građevinarstvo  a kao počasne gošće, obratiti i princeza Katarina Karađorđević i Andrea Lekić, kapiten nacionalne reprezentacije i najbolja rukometašica sveta u 2013. godini.

Maja Vujašković Đureinović, IKEA

“Cilj Samita je da jednom godišnje okuplja žene iz različitih oblasti i da im omogući da se povežu i da razmene iskustva. Tokom dva dana učestvovaće 80 uspešnih žena  iz različitih oblasti, a na Samitu će se obratiti Sonja Liht, predsednica Fonda za političku izuzetnost i Spoljnopolitičkog saveta Ministarstva spoljnih poslova, Betsy Nelson, potpredsednica EBRD kao i Rina Bart Tal, predsednica i osnivač Izraelske ženske mreže, koje će govoriti o tome zašto je važno da se žene povežu i da saradnju postave kao prioritet“, – izjavila je Žaklina Nikolić-Kušić, osnivač AFA asocijacije. “Kako je glavna tema digitalizacija, uvodno predavanje će održati  francuski futurista Jean-Christophe Bonis i Dr. Jochen Gross, Data Analitics direktor u Simensu , koji će nam približiti kako će naučna i tehnološka dostignuća da utiču na promenu života i poslovanja.” 

 

AFA Asocijacija – Samit ženskog liderstva

AFA Asocijacija – Samit ženskog liderstva

Realnost je da se društvo bori sa nejednakošću polova prilikom zapošljavanja, isplata zarada, ostvarivanju zakonskih prava i socijalnih benefita, zbog čega je važno uspostaviti društveni konsenzus o kreiranju platforme koja će ženama širom zemlje omogućiti da ostvare bolju privatnu i profesionalnu budućnost za sebe i svoje porodice. Jedan od načina da se širi društveni dijalog pokrene je umrežavanje žena koje imaju odgovarajuće znanje, iskustvo i motivaciju da na ovom problemu rade sa predstavnicima državnih institucija, poslovne i akademske zajednice i ličnostima iz javnog života.

Mr.Sci.Med. Jasmina Knežević, Bel Medic

Glavni cilj Samita je da okupi samosvesne, proaktivne žene koje su zainteresovane da se kontinuirano edukuju, informišu, razvijaju svoje potencijale, aktivno učestvuju i menjaju društvo na bolje. Povezivanje i neprekidna edukacija, razmena ideja, znanja i iskustava kao i lični razvoj, osnova su za ostvarivanje uspeha u svim oblastima života.

Vesna Damjanić, RTS

 AFA Asocijacija inicira saradnju sa svim društvenim činiocima kao i sa kompanijama koje prepoznaju značaj ovog potencijala, a jedna od njih je i kompanija IKEA.

“Zadovoljstvo nam je da podržimo napore AFA ženske mreže na podizanju svesti i podsticanju dijaloga o temi jednakosti u društvu. U kompaniji IKEA verujemo da je jednakost osnov ljudskih prava i posvećeni smo stvaranju inkluzivne kulture gde su muškarci i žene podjednako vrednovani za svoj doprinos, i radujemo se što ćemo na Samitu imati priliku da podelimo detalje kako unutar kompanije radimo na ovu temu i da čujemo druge primere dobre prakse.” – izjavila je Maja Vujašković Đureinović, PR i menadžer za komunikacije, IKEA.

Na sajtu www.afa.co.rs se nalazi program prvog Samita ženskog liderstva, kao i dodatne informacije o programu AFA Asocijacije.


Dunja Mijailović
je diplomirani ekonomista; voli da crta, šije, dizajnira odeću i prati trendove. Uvek kaže da je lepo pratiti ih ali nikako slepo, postati njen rob, već doprineti da odevna kombinacija ima neki vaš lični pečat. dunjastyle.blogspot.com | na twitter-u | facebook-u | tema: događaji, lifestyle, najnovije vesti | tagovi: ,Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Prvi Samit ženskog liderstva”


« Avangardna džez eksplozija na 33.Beogradskom džez festivalu

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook