Prvi javni čas crtanja “Umetnost za sve” u KC Grad

dana Nov18 2017

U četvrtak 16.novembra  u prostorijama Kulturnog Centra GRAD u saradnji sa Fakultetom primenjenih umetnosti, Dizajnerskom školom i Austrijskim kulturnim forumom održan prvi javni čas crtanja kao deo novog programa „Umetnost za sve“. Ovaj program ima za cilj da animira profesionalne mlade umetnike, ali i sve zainteresovane da se oprobaju u crtanju sarađujući sa umetnicima, profesorima i zanimljivim modelima.

Prvi javni čas crtanja bio je posvećen radu čuvenog austrijskog slikara Egona Šilea (Egon Schiele), verovatno najbitnijeg predstavnika figurativnog slikarstva sa početka dvadesetog veka, a u ulozi modela bila je Maja Atanasijević, poznata kao Zipa Yoma. Nastavnici crtanja u Dizajnerskoj školi, Dragan Marković i Anđelina Marinković vodili su celodnevni čas u punoj galeriji KC Grada sa preko stotinu učesnika.

Poseban ugođaj svim pristunima pružila je pop up izložba radova nastalih u toku jučerašnjeg dana. Brojnim prisutnim posetiocima obratili su se direktor Austrijskog kulturnog foruma gospodin Johannes Irschik i umetnička direktorka Kulturnog Centra GRAD, Ljudmila Stratimirović. Ističući da je ovo tek početak novog programa “Umetnost za sve”, oni su otvorili izložbu koja će trajati do 17.novembra u Velikoj galeriji KC Grada.

Nakon izložbe usledila je projekcija filma Dieter Bernera “Smrt i devojka” o životu Egona Schiele-a, a zbog velikog interesovanja pridošle publike, projekcije su istovremeno održane kako  u Velikoj galeriji, tako i u donjim prostorijama Kulturnog Centra GRAD.
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Prvi javni čas crtanja “Umetnost za sve” u KC Grad”


« Vizija džeza za 22. vek: Beogradski džez festival najprogresivniji do sad

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook