Prvi 3D koncert u Srbiji-Kraftwerk u Štark Areni

dana Feb9 2018

Nakon izuzetno uspešne svetske turneje 3-D koncerata, elektro-pioniri Kraftwerk nastupaju 24. februara u Štark Areni.

Spajajući muziku i performans, Kraftwerk 3-D koncerti predstavljaju pravi „Gesamtkunstwerk – potpuno umetničko delo“.Multimedijski projekat Kraftwerk pokrenuli su 1970. godine Ralf Hiter (Ralf Hütter) i Florijan Šnajder (Florian Schneider). Postavili su svoj elektronski Kling Klang Studio u Dizeldorfu, u Nemačkoj, gde su osmislili i producirali sve Kraftwerk albume. Do sredine sedamdesetih godina prošlog veka grupa Kraftwerk ostvarila je međunarodnu slavu na osnovu svojih revolucionarnih elektronskih „zvučnih krajolika“ i muzičkih eksperimenata sa robotikom i drugim tehničkim inovacijama.

Svojim vizijama budućnosti, grupa Kraftwerk stvorila je zvučnu podlogu za digitalno doba 21. veka. Njihove kompozicije, koje koriste inovativne tehnike, sintetičke glasove i kompjuterizovane ritmove, imale su ogroman uticaj na međunarodnom nivou i u čitavom nizu muzičkih žanrova: od elektro muzike do hip-hopa, od tehna do sintpopa. Svojim živim nastupima Kraftwerk – Ralf Hiter, Hening Šmic, Fric Hilpert i Falk Grifenhagen – ilustruju svoje verovanje u odgovarajući doprinos kako čoveka, tako i mašine.

Počevši sa retrospektivom njihovog izdanja The Catalogueu Muzeju savremene umetnosti u Njujorku 2012. godine, poslednjih godina grupa Kraftwerk zatvorila je krug i vratila se svojim korenima koji leže u umetničkoj sceni Dizeldorfa sa kraja šezdesetih godina.

Serija 3-D koncerata u muzeju MoMA propraćena je daljim prezentacijama u prostorima Tate Modern Turbine Hall (London), Akasaka Blitz (Tokio) Opera House (Sidnej), Walt Disney Concert Hall (Los Anđeles), Fondation Louis Vuitton (Pariz) i Neue National Galerie (Berlin). Godine 2014. Ralf Hiter i njegov bivši partner ovenčani su Gremi nagradom za životno delo. Ulaznice za koncert u Štark Areni možete kupiti na svim prodajnim mestima Eventim-a po cenama od 3290,3590 ,3690.i 3990rsd.

Photocredits: www.wikipedia.org

 
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Prvi 3D koncert u Srbiji-Kraftwerk u Štark Areni”


« Preminuo glumac Nebojša Glogovac

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook