Pronaći se u Parizu

dana Feb20 2013

Reč je o naslovu knjige “Ritrovarsi a Paragi”, koju je nedavno izdala moja prijateljica Marta Lock. Radnja se odvija između Londona i Pariza, a Pariz kao krajnja destinacija mlade Lizzy (protagonista knjige) jeste grad koji ona bira kako bi pobegla i počela novi život.

Život bez natezanja, pravdanja, deljenja…život bez predrasuda. Ostavljajući za sobom dugogodišnju vezu, Lizzy u ovom gradu pronalazi sebe, kao i skrivenu prošlost svojih predaka…

Šta se dalje dešava i kakav je tok i epilog radnje, to možete saznati samo ako, 1. gvorite italijanski i 2.naručite knjigu online. U našim knjižarama za sada je nećete naći. Međutim, ono što me je inspirisalo kod ovog naslova jeste povezanost čoveka i grada. Da li ste sebi ponekad postavili pitanje, da li je grad u kojem živite stvoren za Vas, ili da li od Vašeg grada postoji neki bolji i lepši, ili čak da li  je Vaš grad najlepši i najbolji za Vas.

Kada je u pitanju Pariz, on  jeste i uvek će biti grad velikih sanjara. Kroz vekove ova francuska nedostižna dama inspirisala je mnoge umetnike, glumce, muzičare, boeme, buntovnike…Čak i mnoge ljubavi, kao i tragedije, dogodile su se u ime ovoga grada. I danas, njegova romantika je jednostavno neopisiva. Ona jeste nešto što se na svakom koraku oseća dok koračate ulicama ovog čarobnog grada.  Potrebno je tako malo da biste ga zavoleli. A kada ga jednom zavolite, ta ljubav traje večno.

 

 


stylers
je | na twitter-u | facebook-u | tema: intervjui | tagovi:Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Pronaći se u Parizu”


« Čarobni redizajn Drage Obradović

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook