Prof. Mačej Kuzminski od 25. marta na IUI radi Nušić Triptih plesnu predstavu!

dana Mar20 2017

Prof. Mačej Kuzminski nastaviće rad na pripremama premijere Nušić Triptih sa igračaima IUI Transition Dance kompanije od 25. do 31. marta ove godine u Instituta za umetničku igru.

Kuzminski (koji je rođen 1985.) je debitovao kao koreograf 2009. godine. a, 2014. godine, kao koreograf je ostvario domaći i međunarodni uspeh kada je dobio nagradu publike na prestižnom Polish Dance Platform za koreografiju predstave Room 40.

Poznati Dance Tabs Magazine opisao je Room 40 Mačeja Kuzminskog kao savršeno premošćivanje koncepta i lepote – uz napomenu da dobro opisuje stil koreografa. Njegovi smeli radovi sa teškim i dinamičnim pokretom, predstavljeni su preko 50 puta u Nemačkoj, Izraelu, Brazilu, Austriji, Belorusiji, Ukrajini, Gruziji, Srbiji, Mađarskoj, Engleskoj i u Poljskoj. Dobitnik je više nagrada: 1. nagrada i Nagrada publike  u Hanoveru i Štutgartu, u Nemačkoj, Nagrada Scapino Ballet production, i nedavno 1. nagrada na IFMC u Vitebsku, Belorusija. Kuzminski je diplomirao na londonskom Triniti Laban konzervatorijumu savremenog plesa. Trenutno je umetnički direktor u Caro Dance Theatreu Siedlcu, Poljska.

Za nekoliko godina svog postojanja, Caro Dance Theatre, postao je jedan od značajnijih plesnih teatara u Poljskoj. Trenutno, Caro Dance Theatre ima svoj repertoar koji vode Ivona Orzelovska, Paulina Jaksim i Jakub Medrzicki. U septembru 2016, Maćej Kuzminski je imenovan za  novog umetničkog direktora kompanije, koja redovno izvodi kako komercijalni tako i umetnički repertoar. Caro Dance Theatre je podržan od strane Centra za umetnost i kulturu A. Mezerickiego u Siedlcu, čiji je finansijer i osnivač grad.
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Prof. Mačej Kuzminski od 25. marta na IUI radi Nušić Triptih plesnu predstavu!”


« Besplatna radionica “ANONIMNI PESNICI” sedmi put u Domu omladine Beograda!

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook