“Prestigio by Haad”

dana Nov6 2013

U okviru 31. Nivea Fashion Weeka Sarajevo svoju kolekciju predstavio je i dizajner Adnan Hajrulahović Haad kolekcjom “Prestigio by Haad”.

Dizajner koji važi za jednog od najboljih dizajnera u Bosni i Hercegovini publiku je obradovao tridesetominitnim modnim spektaklom tokom koga su prisutni uživali u njegovim kreacijama.

Kolekcija “Prestigio by Haad” inspirisana je pokretom, ritmom i slobodom, a celu priču dizajner je zaokružio kultuinim nasleđem BiH. Kolekcijom dominiraju haljine u beloj,  zlatno bež i crnoj boji.

Uspješno je prezentirana jos jedna moja revija i njome otvoren 31. Nivea Fashion Week Sarajevo.Korisitim ovu priliku da se zahvalim svima koji su mi uputili iskrene čestitke povodom predstavljanja moje nove kolekcije večernjih haljina “Prestigio by Haad”, a posebno mojim vjernim klijenticama i klijentima, mojim fanovima koji me prete i podržavaju sve ove godine. Bez njih ovo sve ne bi imalo smisla. Zahvalnost dugujem i mojim partnerima, Prestigio, Franck, Martimex, Red Bull, Furaj.ba, MaleZenskeTeme.com, Style.rs.” – izjavio je poznati dizjaner nakon revije.

Veoma sam ponosan na kontinuirani uspjeh koji se mjeri rasprodanim kolekcijama već nakon revije. Snaga mog uspjeha je u tome da uspijevam sam protiv svih, slobodni strijelac, umjetnik koji je u stanju da se izbori za svoj izricaj, i sve što je djelo mojih ruku i moga talenta nosi osobni pečat, već prepoznatljiv u cijeloj regiji.

Zahvalan za izniman talenat koji nosim u sebi, ali svjestan da samo konstantnim napornim radom i davanjem sebe 100% ostajem neprikosloveni vladar modne scene u Bosni i Hercegovini.” – dodao je Haad.

Na pitanje zašto su njegove revije regionalni događaj, dizajner je konstatovao da  svakom svojom  kolekcijom progovara o neiscrpnoj kulturnoj baštini kojom potcrtava svijest i ponos pripadanju onome što Bosna i Hercegovina jeste, na način da to istovremeno znači pripadanje modernoj Evropi i svemu što ona danas simbolizira. Ovag puta  dragi prijatelji Adnana Hajrulahovića Haad-a  iz grupe Divanhana su mu pomogli u tome. Njihova interpretacija sevdalinki  a koje smo imali priliku da čujemo na reviji, upravo je način na koji se pomjeraju granice.

O društvu u kojem živimo danas i sredini koja nas okružuje, dizajner je još rekao – “Na žalost živimo u društvu koje nije blagonaklono prema mladim i talentiranim i ponekad ubija taj potencijal. Sretan sam da postoji osnovni pokretač i najveći razlog što opstajem sve ove godine na vrhu. To su moja supruga Edita i moja prekrasna djeca. Oni su početak i kraj svega i nepresušni izvor moje energije i inspiracije. Također želim naglasiti da veliki dio mog uspjeha su konzument koji su investirali u brend HAAD, brend koji je na izuzetno visokom nivou, a Adnan Hajrulahović Haad je čovjek dizajner koji je svjestan sebe i svog uspjeha.

Kolekciju možete pogledati u showroom-u Haad na V spratu BBI centra u Sarajevu i osjetiti vlastitu emociju koju kolekcija nosi sa sobom.
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na ““Prestigio by Haad””


« ReFORMA – Art, Craft & Design, prodajna izložba unikata

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook