Preporučujemo izložbu “Crno i belo”

dana Dec13 2012

Preporučujemo Vam da pogledate izložbu trojice vrlo zanimljivih umetnika: Predrag Popara (Srbija), Roberto Coda Zabetta (Italija), Alessio Maximilian Schroder (Italija). Izložili su u zajedničkom prostoru svoje umetničke radove, okupljene oko autorskog koncepta “Crno/Belo” istoričarke umetnosti Tijane Stojiljković. Otvorena je do 20. decembra.

Iako sva trojica umetnika imaju bogatu istoriju delovanja u svojim domenima i sa područja sa kojih potiču (Italija, Srbija), jedna od glavnih ciljeva izložbe i namera kustosa postavke je da se njihov rad sagleda u jednom novom, zajedničkom kontekstu, kao i da im se pruži prilika da razmenjuju ideje i da međusobno sarađuju. Ovime se pruža prilika Beograđanima i svim ljubiteljima umetnosti, koji se budu zadesili u ovom izložbenom prostoru, da zavire u jedan drugačiji svet, viđen očima različitih umetnika okupljenih oko iste ideje.

Izložba pod simboličnim nazivom “Crno/Belo” podrazumeva da će svi izloženi radovi biti izvedeni korišćenjem samo ove dve (ne)boje. Ova izložba teži da pokaže njihov izuzetan likovni, umetnički, a potom i simbolički potencijal, bez obzira na svedenost u bojama.

Svi radovi koji će biti izloženi na izložbi su velikog formata, čime se postiže monumentalan izgled postavke. Iako objedinjeni istom idejom koja se tiče kolorita, umetnici su se opredelili za različite slikarske tehnike: Roberto Coda Zabetta predstavlja ulja na platnu, Predrag Popara crteže, a Alessio Maximilian Schroder crno-bele fotografije. Ovi radovi predstavljaju specifične preseke njihovih estetika, izabranih tehnika, inspiracija i specifičnog umetničkog iskustva svakoga od njih ponaosob, a opet povezanih u zajednički koncept.

Posetite izložbu jer je vrlo intrigantna. Dok gledate slike, posmatrajte svaku pojedinačno bar minut i moćićete da osmislite pravu kratku priču koja ih opisuje i to za svaku pojedinačno.  A dok posmatrate fotografije, imaćete osećaj da su deo vašeg sna, da se prisećate detalja sopstvenog života tj. prizora. Gledate li ih malo duže, delovaće vam kao da se pomeraju. Takođe, možete pogledati kako su tabu teme ovekovečene fotoaparatom Alessia Maximiliana Schroder-a.

 


Dunja Mijailović
je diplomirani ekonomista; voli da crta, šije, dizajnira odeću i prati trendove. Uvek kaže da je lepo pratiti ih ali nikako slepo, postati njen rob, već doprineti da odevna kombinacija ima neki vaš lični pečat. dunjastyle.blogspot.com | na twitter-u | facebook-u | tema: događaji, ličnosti | tagovi: , , ,Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Preporučujemo izložbu “Crno i belo””


« Svetlana Bogova Jovanovska o nedelji mode u Skoplju

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook