Premijera predstave Žensko srce u šinjelu 16. aprila

dana Apr13 2018

Premijera predstave „ Žensko srce u šinjelu“, rediteljke Mirjane Karanović, po tekstu Mihajla Vitezovića, biće održana u ponedeljak, 16. aprila u Centru za kulturu “Vlada Divljan”.

Priča prati tri žene koje pokušavaju da urade predstavu povodom obeležavanja jubileja Prvog svetskog rata, prikazujući živote tri heroine iz rata , Milunke Savić, koja je bila najodlikovanija žena vojnik u istoriji ratovanja, Florom Sends koja je bila jedina Britanka sa činom kapetana u srpskoj vojsci i Nadeždom Petrović, slikarkom, koja je napustila lagodnost svog života i vratila se u Srbiju da pomogne svom narodu spremna da da i svoj život ako treba. Čekajući reditelja glumice počinju da preispituju sopstvene živote, doživljaje iz svoje karijere, ali i da otkrivaju stvari koje ne znaju jedna o drugoj.

“Tri žene. Same. Niko ih nije terao. Otišle u rat. Da se bore za srpski narod. Tri priče iz prošlosti. O Flori Sends, Milunki Savić i Nadeždi Petrović. I tri glumice koje žele da ožive te priče i ostave trag u sadašnjosti”, rekla je Mirjana Karanović pred premijeru.

Predstava “Žensko srce u šinjelu” zajednička je ideja tri prijateljice i koleginice sa klase, koje i igraju tri glavna lika. Vesna Paštrović, Jovana Petronijević i Nina Grahovac oživele su tri žene koje su na svoj način ostavile pečat u srpskoj istoriji. “Imajući u vidu da je ove godine završnica jubijela Prvog svetskog rata, odabrale smo upravo tu temu, i to kroz priču o tri neverovatne žene koje su svoje živote posvetile borbi za srpski narod. Uživale smo kroz rad na ovoj predstavi, a posebno smo bile srećne što je naša draga profesorka Mirjana Karanović prihvatila da režira ovaj komad”, rekla je Vesna Paštrović.
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Premijera predstave Žensko srce u šinjelu 16. aprila”


« Izložba nakita umetnice Bojane Ristevski u maloj galeriji ULUPUDS-a

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook