Premijera predstave San letnje noći

dana Jul13 2018

Premijera nove plesne predstave ,,San letnje noći”, u koprodukciji BITEF teatra (BITEF dens kompanija) I Centra za kulturu Tivat, biće premijerno izvedena 23. jula 2018. godine u okviru Festivala plesnog teatra u Tivtu (XIII Festival mediteranskog teatra Purgatorije 2018).

Plesna predstava ,,San letnje noći” nastavak je repertoarske politike BITEF dens kompanije da publici predstavi različite stilove savremenog koreografskog teatra, kroz plesna “čitanja“ velikih dela svetske književnosti. Posle „Otela“, „Magbeta“ i „Soneta“, ovo je četvrti plesni komad koji za svoje idejno polazište koristi dela Vilijama Šekspira.

“Savremena plesna predstava San letnje noći polazi od Šekspirove konstatacije „Čovek je tek magarac, ako bi hteo da razlaže san“, smeštajući tog čoveka u budući vek transhumanizma. Programiranje snova, reorganizacija zvezda i pobrojavanje latica na „krevetu od ruža“ karakteristike su kiborga, koje za posledicu imaju insomniju i trajno ukidanje sna. Predstava počinje od prediktovane budućnosti u kojoj Interfejs mozak-računar više ne prepoznaje imaginaciju ili emociju kao vrednost. Kroz iznenadne bleskove sećanja, predstava se kreće vremenski unazad razotkrivajući put evolucije koji, kada ga je čovek preuzeo – postaje dekadentan. Ljudska opsednutost artificijelnom inteligencijom „AI“ neodoljivo podseća na magareće „IA“ koje nam Šekspir duhovito predviđa. Šala na sopstveni račun, možda je najbolji način da se čovek prene iz večite jave.” kaže Isidora Stanišić

Beogradska premijera zakazana je za 13.oktobar od 20 u Bitef teatru. Predstava se realizuje uz podršku Sekretarijata za kulturu grada Beograda i Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Premijera predstave San letnje noći”


« Zvezda remizirala na startu kvalifikacija za Ligu Šampiona

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook