Premijera predstave “I živeli su srećno” na sceni pozorišta Pinokio!

dana Nov23 2016

Pozorište lutaka „Pinokio“ u petak, 25. novembra u 20:00 časova, otvara Večernju scenu premijerom predstave za odrasle – “I živeli su srećno…?“, po tekstu Nine Horvat, a u režiji Ferida Karajice.

Predstava „I živeli su srećno…?“ kroz razgovore četiri princa koji žive u modernom svetu dekonstruiše bajku, srećne završetke i poznatu sintagmu „I živeli su srećno do kraja života“.

Četiri princa iz bajke nalaze se na momačkoj večeri jednog od njih i u toku večeri otkrivaju lice i naličje svojih brakova u kojima ništa nije onako kako se na prvi pogled čini …

U glavnim ulogama našli su se, Mihajlo Jovanović, Đorđe Stojković, Vučić Perović i Strahinja Blažić.

I živeli su srećno…? je tekst koji sam prvo video kao predstavu mladih zagrebačkih glumaca. Učinio mi se duhovitim i pogodnim za rad sa studentima. Stupio sam u kontakt sa autorkom teksta Ninom Horvat i dobio tekst. Lepo, nepretenciozno, duhovito obračunavanje sa divnom rečenicom kojom se završava većina bajki. Kada je Vlada Lazić govorio o otvaranyu Večernje scene u Pozorištu lutaka Pinokio sinulo mi je da je baš zgodno da prinčevi iz jutarnjih scena doputuju na scenu uveče, kao četiri mlada čoveka koji su zbunjeni ljubavlju, sazrevanjem, brakovima….izgubljeni u svojim bajkama.”, istakao je reditelj predstave Ferid Krajica.

 
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Premijera predstave “I živeli su srećno” na sceni pozorišta Pinokio!”


« Program 14. Beogradskog festivala igre

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook