Prelepe ćufte

dana Mar14 2011

Još jedan način kako pripremiti ćufte. Ali, ne bilo kakve ćufte! Ove su posebne i kao što im ime kaže – prelepe. Za sve ljubitelje povrća ali i ukusnog i hranljivog obroka predlažem ovaj slasni recept.

Inače, ovaj receptić je još jedan od plodova druženja sa dragim mi osobama koje sam susrela u blogovskim vodama. Ni ovog puta neću zaobići priliku da se zahvalim autorki recepta, dragoj Jafi. Inače, ukoliko ne planirate da zovete društvo u goste (što bi bila velika šteta, jer ovo jelo bi ih oduševilo, a Vi se predstavili kao dobar kulinar), molim Vas prepolovite količinu navedenih sastojaka.

Već ste mogli da zaključite da recepti koje predstavljam nisu ni malo komplikovani, pa je to slučaj i ovog puta. Najbitnije je što bolje napraviti ćuftice i ne prepržiti ih. A, ostalo ide ko od šale. Nadam se, da ćete se odlučiti upravo za ovaj recept, koliko još sledećeg vikenda.

Za ćufte je potrebno: 300 g mlevenog mesa, čen belog luka,  kašika brašna, kašičica origana, kašičica soli, bibera prema ukusu.

Sve dobro umesiti, formirati ćufte željene veličine i propržiti na malo ulja. U istom ulju, u kom su pržene ćufte, prodinstati glavicu crnog luka,  2 čena belog luka, malo bosiljka, pa u to dodati 500 g povrtne mešavine prema izboru i dinstati, ali da povrće ne bude prekuvano (oko desetak minuta). Pred kraj, dodati 200 g pirinča i zaliti sa 1 dl paradajz soka. Isključiti ringlu i povremeno promešati.

Savet: Ostavite malo vode tj. soka u povrću kako bi jelo bilo što sočnije. Ukoliko fali soka, dodati malo vode.

Kada je masa pripremljena, u vatrostalnu posudu usuti polovinu smese, odozgo poređati ćuftice, pa prekriti drugom polovinom. Umutiti 3 jaja i 2 dl kisele pavlake pa preliti jelo i peći u prethodno ugrejanoj rerni na 250 stepeni dok ne porumeni. Servirati uz prilog po želji.


stylers
je | na twitter-u | facebook-u | tema: bon appetit | tagovi:



Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Prelepe ćufte”


« Princess of handmade

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook