Predstavljamo vam Natali Dizdar

dana Dec14 2012

Glas Natali Dizdar je trenutno jedan od najlepših u Hrvatskoj, a i u regionu. Prvi put je stala pred mikrofon kada je imala 8 godina i snimila cover verziju pesme “Memory” u izvođenju Barbre Streisand. Od tada, njena ljubav prema muzici je neopisiva, a ona nam otkriva koju pesmu izvodi sa najviše entutijazma, a koju obožava da interpretira. Šta misli o regionalnoj saradnji muzičara i kada će posetiti Beograd.

Draga Natali, da li si od malena maštala da postaneš uspešna pevačica?
Zapravo i nisam. Dugo vremena glazbu sam doživljavala kao hobi, čak i kad mi je karijera već krenula nisam mislila da ću od toga živjeti, prioritet mi je bio fakultet i iako sam znala da će glazba uvijek biti dio mog života vjerovala sam da ću na kraju biti zaposlena u struci i da će mi život biti puno predvidljiviji nego što je. Sad mi je drago da nije jer je ovako puno zabavnije (smeh).

Opiši nam tvoj prvi susret sa mikrofonom?
Hm….mislim da je to bilo u studiju, imala sam 8 godina i snimila sam cover verziju pjesme “Memory” u izvedbi Barbre Streisand.

Da ne pevaš, šta bi mogla da bude alternativa tvom poslu?
Pa vjerojatno bi radila negdje kao socijalni pedagog jer sam to završila ali ne vjerujem da bi mogla dugo raditi isti posao, ovisna sam o promjeni i brzo mi sve dosadi.

Imaš li neki poseban ritual pred nastup?
Volim popiti čašu viskija ili crnog vina. To me psihološki malo opusti.

Koju svoju pesmu izvodiš sa najviše entuzijazma?
Ovisi u kojem emotivnom stanju i raspoloženju se nalazim, jedna od mojih najdražih izvedbi mi je bila “Dan po dan” prije par godina u jednoj emisiji jer sam tada privatno prolazila kroz jedno kaotično razdoblje u ljubavi.

Koju pesmu najviše voliš da interpretiraš?
Ima puno pjesama zaista, od svojih volim pjesmu “Istina” jer s njom obično započinjemo koncerte i svi smo još u maksimalnoj koncentraciji na zvuk, a jako volim pjevati i pjesmu Mark Ronson/ Boy George – “Somebody to love me”.

Koji ti je omiljeni instrument?
Truba, usna harmonika…

Danas na regionalnoj sceni, vlada jedan potpuno novi pop soul zvuk koji se nama jako dopada.  Šta je potrebno, osim talenta, da se dođe do uspeha, kakav je recimo tvoj?
Pa nisam baš primijetila da vlada pop soul zvuk, i zapravo bih rekla da nam je glazba u ozbiljnoj krizi, bar što se mainstreama tiče…a što se tiče uspjeha na području naše regije, mogu pričati samo o sebi i ono što je za mene bila formula uspjeha ne mora značiti da će biti i za nekog drugog.

Ja glazbu doživljavam vrlo osobno i tako joj pristupam, pjevam samo ono što mi je dobro bez ikakvih drugih kalkulacija, danas je jako bitan marketing i za neke je odradio cijelu karijeru, ja imam odličan managment koji vodi Goga Bosak i mislim da je moja karijera spoj zajedničkih ideja, talenta, sreće, i odnosa sa ljudima koji su kvalitetni u tome što rade.

Šta misliš o regionalnoj saradnji kada je muzika u pitanju?
Drago mi je da sam imala čast na svom live prvijencu surađivati sa glazbenikom kao što je Darko Rundek, s kojim sam otpjevala pjesmu “Mjesecu je dosadno” koju je napisao za moj drugi studijski album, a mislim i da odlično surađujem i sa Dinom Šaranom koji je napisao “Stranca”, “Ne pitaj’, “Zašto bih ti rekla to”, a sudeći po svemu i moj sljedeći single će doći iz njegove radionice.

Muzika i moda su oduvek išli jedno uz drugo. Ko se brine za tvoj styling na nastupima?
Moja producentica Goga Bosak.

Imaš li omiljenog dizajnera?
Volim D&G, Haute Hippie, Kenzo…

Šta misliš o mladim hrvatskim dizajnerima koji su došli do izražaja?
Volim kako radi Ivica Klarić i s njim često surađujem.

Ako bi morala da biraš, štikla, platforma ili ravna cipela?
Sve ima svoje čari a najljepše mi je u papučama (smeh).

Omiljeni komad garderobe?
Jako volim hoodie-je i pulovere za ove hladne zimske dane.

Ko je tvoj frizer?
O mojoj kosi brine se salon Ruža.

Tvoj koncert koji je nedavno trebalo da se održi u Beogradu je iznenadno otkazan. Publika u Beogradu te nestrpljivo očekuje. Koju poruku bi im poslala?
Vidimo se uskoro, nestrpljivost je obostrana (smeh).
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Predstavljamo vam Natali Dizdar”


« Packtivity vol.2

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook