Predstavljamo prvih šest finalista SFC-a

dana Apr26 2013

Split City Fashion predstavlja prvih šest finalista koji će se prikazati na samom modnom vikendu 14. I 15. 06. 2013.godine.  Upoznajte nove nade regionalne modne scene.

Ana Marija Klak rođena je 1992. godine u Zagrebu. Od rane mladosti voli umetnost i modu, iz tog razloga se 2008. godine odlučila da upiše Školu za modu i dizajn, a po završetku i  Tekstilno-tehnološki fakultet ,smer modni dizajn. Trenutno je student druge godine, 2012. godine prijavljuje se na modno konkurs (Dreft Next Generation) kao modni dvojac sa Doroteom Gregurić, gde započinje njihova saradnja. Do sada je radila i volontirala na raznim modnim događajima. Nakon preddiplomskih studija u Zagrebu želja joj je da upiše  diplomske studije u inostranstvu.

Dorotea Gregurić rođena je u Zagrebu 1992. gdje je završila Nadbiskupsku klasičnu gimnaziju nakon koje upisuje Tekstilno tehnološki fakultet. Studentkinja je prve godine te voli umjetnost i modu, a u slobodno vreme vodi i modni blog sa prijateljicom. Želja joj je upisati diplomske studije u Londonu. Radila je kao volonter na Fashion.hr-u i kao asistentica na humanitarnoj reviji Europa Dona. Anu Mariju i nju povezala je ljubav prema modi te su tako odlučile postati dvojac i unieti nešto novo na hrvatsku modnu scenu.

Katarina Bilan – Dott je studentkinja modnog dizajna i kostimografije na fakultetu Profokus u Zagrebu. Brand Dott. pokrenula sam pre nepune tri godine . ‘ Dott.’ je prepoznatljiv po mini kolekcijama koje najčešće obuhvaćaju osam do deset odevnih komada uvek upečatljivih i zanimljivih krojeva. ‘Dott.’ je od samih početaka, kada su u njenom radu prevladavale boje i uzorci poput prugica i točkica, do zadnjih kolekcija koje su većinom monokromatske, zadržao prepoznatljivu dozu zaigranosti. Sa svojim brendom sučestvovala je na različitim modnim manifestacijama u Hrvatskoj poput Fashion hr. Industrije, Dreft fashion weeka, Dana D , Mode sa šlagom , Artomata, Velesajma kulture, Stroja 2 itd. Uz modni dizajn radila je kao kostimograf na nekoliko filmova i animiranih filmova, a takođe i godinu dana radila kao naučnik u modnom studiu I-GLE u Zagrebu.

Tanja Topolovec diplomirala je na Akademiji likovnih umetnosti u Milanu na odseku za dizajn. Izlagala je u brojnim galerijama u zemlji i inostranstvu, organizovala nekoliko grupnih izložbi, festivala (EKO-lutka festival, EEII, MMKamp, VOXfeminae) i učestvovala u osnivanju organizacije UKE u Križevcima. Sa preseljenjem u Zagreb počela je raditi s nekoliko umetničkih kolektiva kroz multimedijalne priredbe i manifestacije. Kao VJica nastupa u Hrvatskoj, Austriji, Italiji, Nizozemskoj, Švicarskoj, SAD-u, a njezini video radovi su prikazani na festivalima u zemlji i inostranstvu. Učestvuje u likovnim kolonijama, seminarima i rezidens programima (Hrvatska, Austrija, Nizozemska, Turska, Sjedinjene Američke Države). Radila je kao dizajner za Magmu i MIT studio. 2011 godine osvaja drugo mijesto na Krpa.hr takmičenju (nakit) te pokreće vlastiti modni brend TT.

Maja Podrug rođena rođena u Splitu. 2010. diplomirala istoriju umjetnosti i italijanski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Bavila se različitim stvarima uz poneki izlet u podučje mode kao što je izrada kostimografije za plesnu predstavu El Harraga (Annaba, Alžir, 2009.) i učestvovalae na Fashion Incubatoru (Osijek, 2008.). 2012. je upisala diplomske studije modnog dizajna pri Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu.

Maja Sabljić,rođena u Sarajevu,  dok je u  Kiseljaku (BiH) završila srednju Umetničku školu, smer Modni dizajn. Zbog želje za napredovanjem i usavršavanjem znanja upisala je 2006. godine Tekstilni i modni dizajn na Tekstilno-tehnološkom fakultetu. 2009. godine je stekla titulu Sveučilišne prvostupnice inženjerke tekstilnog i modnog dizajna i upisala diplomske studije, smer Modni dizajn na kom je diplomirala u  martu 2013. godine. 2010. i 2011. godine sudjelujelovala je kao izlagač na “FISTT ART FEST – Festivalu kreativnosti i D.I.Y. kulture “. 2012. godine prikazala je kolekciju nakita na sajmu rukotvorina u klubu Boogaloo, te u Green Goldu u sklopu Božićnog sajma. Ostali radovi uglavnom su vezani uz aktivnosti u školi i na fakultetu.

Sara Lončarić, mlada dizajnerka iz Zagreba koja je u modni dizajn ušla potpuno neočekivano. Završila je školu primenjene umetnosti i dizajna, smer tekstil 2010.godine. Nastavlja usavršavanje u renomiranoj privatnoj modnoj školi Profokus u Zagrebu. Trenutačno završava zadnju godinu kostimografije u toj školi. U dizajniranju je vodi izreka ”manje je više” tako da teži jednostavnim, precizno konstruiranim i savršeno sašivenim modelima. U slobodno vrieme pohađa napredne kurseve engleskog jezika.

Tomislav Kliškinić student je Tekstilno- tehnološkog fakulteta u Zagrebu, diplomskog studija, smer kostimografija. Rođen je  u Splitu gde je završio je Školu likovnih umetnosti, smer dizajner odeće. Tokom školovanja izlagao je na grupnim projektima škole te je 2009. na državnom takmičenju pobedio sa samostalnom kolekcijom na temu ”Mornarska pruga”. Iste godine predstavio je dečju kolekciju ”Čarobna bojanka”. Do sada je imao još par izložbi i kolekcija, među njima i sudjelovanje na modnom ormaru. Kao student kostimografije  2013. godine učestvovao je u kreiranju i realizaciji kostima za mjuzikl ”Crna kuća”. Svoju inspiraciju za kreiranje odjeće traži u istorijskom kostimu te svoj izričaj gradi na bogatoj istoriji raznih odevnih komada i modnih detalja.
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Predstavljamo prvih šest finalista SFC-a”


« Zatvoren 10. Beogradski festival igre

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook