Pozorište lutaka Pinokio ide u Helsinki

dana Aug24 2017

Pozorište lutaka Pinokio počinje Pozorišnu sezonu 2017/018  u dalekoj Finskoj, gostovanjem predstave ‘’Maks Metalik’’ u okviru Međunarodnog festivala lutkarskih pozorišta SAMPO 017. Predstava će biti odigrana 31. Avgusta 2017. u 19:00 časova u centru Helsinkija, ispred Gradske kuće.

Ekipa glumaca, animatora u sastavu Ljiljana Živić, Željka Mandić, Zorana Milošakovć-Tasić, Goran Popović, Jovan Popović, Voja Savić i Saša Tomasović nastupiće uz muziku Velikog gradskog džez orkestra Helsinkija.

Gospodin Maksimus / Max je rođen u maštanjima umetnika, majke i oca Kati Sorvali i Jari-Jusi Voiole u gradu Helsinki u Finskoj 1997. Svetlost dana je ugledao u umetničkoj radionici Jari-Jusi Voiole i Rika Vormale 1999 godine kada je i prve korake napravio pod nadzorom učitelja Bojana Barica. Na festivalu Snaga Svetlosti novembra iste godine u Helsinkiju imao je svoj prvi nastup ispred zgrade finskog parlamenta. 2000 godine na nastupu u internacionalnom festivalu Tampere leta upoznao se sa predsednicom Finske Tarja Halonen i iste godine u Helsinkiju svojim nastupom svečano zatvorio godinu evropskih gradova kulture, Sa lepotom Finske upoznao se na turneji i nastupu u malom gradicu Karjaa 2003.

Tokom 2005. godine napušta rodnu Finsku, da bi dečaštvo, odrastanje i punoletstvo proveo u Beogradu, rodnom mestu svog učitelja. I eto, u svojoj dvadesetoj godini života ponovo je u Helsinkiju, čijim ulicama će veselo da korača! Tokom leta, pozorište Pinokio je bilo itekako aktivno. Predstava ‘’Rečna sirena’’ je zatvorila Pozorišnu sezonu učešćem na 57. Međunarodnom dečijem festivalu u Šibeniku. Nadahnuti festivalskom atmosferom glumci Nela Nikolić, Ljiljana Živić, Goran Popović, Jovan Popović, Zoran Todorović i Ivana Todorović su sjajnom inetrpretacijom oduševili brojne gledaoce.
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Pozorište lutaka Pinokio ide u Helsinki”


« Prekrasna Zoë Kravitz novo lice YSL Beauté make-upa

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook