Povratak na scenu Danine Jeftić

dana Nov18 2018

Jedan od najčitanijih američkih romana 20. veka, pisca Frensisa Skota Ficdžeralda, Veliki Getsbi igra se već četiri sezone na našoj sceni. U ovoj sezoni u ulozi Mirte pojavljuje se Danina Jeftić, dok je njena koleginica Borka Tomović na trudničkom bolovanju.

Tri godine posle završetka Velikog rata srela su se dva vojnika iz iste krvave bitke, sasvim slučajno i na terenu jedne ljubavne priče. To su Džej Getsbi i Nik Karavej, junaci romana Veliki Getsbi američkog pisca Frensisa Skota Ficdžeralda, dela koje predstavlja jednu od najsvetlijih ikona američke književnosti. Izbegavši smrt u ratu, dva vojnika nastavljaju svoje životne puteve potpuno različito jedan od drugog. Džej Getsbi na nezakonit način postaje jedan od najbogatijih ljudi u Njujorku i, u nečemu što izgleda kao pomahnitalost, troši novac, a Nik Karavej se uvlači u ljušturu pisca veoma ozbiljne knjige i okreće leđa novcu i materijalnosti.

Džej Getsbi je sanjao da žena koju voli, iako udata za drugog čoveka, ponovo bude njegova i pripremao se da je vrati u svoj život kao nebesku kraljicu sa bezbroj oreola. Dao je život za ostvarenja tog svog sna, sna koji je bio čist uprkos činjenici da njegov novac to nije bio. Getsbi je bio sanjar i njegov novac nije nosio konotaciju materijalizma, jer je imao sanjarski put. To Getsbija čini jednakim Niku Karaveju, njegovom ratnom sapatniku, čiji je životni izbor bila duhovnost.
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Povratak na scenu Danine Jeftić”


« Završeno snimanje filma Heroji

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook