Počeo šesti Resonate festival

dana Apr20 2017

Šesto izdanje  Resonate festivala,otvoreno je juče u prepunoj Jugosleovnskoj kinoteci u prisustvu brojnih predavača i umetnika i mnogobrojne publike iz Srbije i inostranstva. Festival su otvorile direktorka festivala Maria Jelesijević, kustoskinja ovogodišnjeg izdanja , Nora Omurku (Nora O’Murchu) i Antonia Folguera iz evropskog projekta We Are Europe, čiji je Resonate član od prošle godine.

One su predstavile program predstojećeg Resonate festivala i istakle važnost saradnje između sličnih festivala. Partneri ovog Resonatea  su čuveni festival Sónar iz Barselone i c/o Pop iz Kelna, koji su doprineli programu ovogodišnjeg  Resonatea i doveli tako neke od vrhunskih svetskih umetnika  i muzičara u Beogradu.  Resonate je platforma za povezivanje, razmenu  znanja i edukaciju, koja spaja vrhunske umetnike i  istraživače u bavljenju pozicijom tehnologije u umetnostii kulturi.

Novo izdanje festivala dešavaće se tokom četiri dana  i trajaće do subote, 22. aprila 2017. Pogramski koncept čine i ove godine dnevni i večerni deo CONFERENCE i MUSIC, a umetnici, predavači i muzičari koji dolaze na Resonate predstavljaju vrhunac savremene kreativne industrije u svetu. Program šestog  Resoantea počeo je predavanjima u Jugoslevenkoj  kinoteci, a nastavio se otvaranjem  izložbi u galeriji Pro3or – EOAN umetnice Florence To i Signals, čiji su autori Nicolas Sassoon i Rick Silva. Izložba će  trajati sve do subote uveče, odnosno do kraja festivala. Veče se završilo koncertom u Domu omladine Beograda, na kome su nastupili beogradski gitarista WoO, zatim bunbnjar Nemanja Aćimović i velika gitarska zvezda Stephen O’Malley.
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Počeo šesti Resonate festival”


« Drska autentičnost donosi bogatstvo

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook