Pitajte stilistu: Kako birati odeću u zavisnosti od visine i težine?

dana Apr27 2013

Ne znam postavljam li pitanje na pravom mestu, ali unapred se zahvaljujem na vremenu utrošenom za čitanje čak i ako ne odgovorite. Elem, zanima me koje kombinacije bi osoba sa 163 cm visine i 56 kg težine trebalo izbegavati, a koje su idealne? Da li je bolje nositi duge ili kratke haljine/suknje i sl.?

Imam karakterističnu građu, tanke potkolenice i podlaktice, mala stopala, ako je to uopšte bitno, a veći deo težine skoncetrisan je u ostatku kao i “jastučići” na kukovima i ne tako zavidan izgled stomaka nakon porođaja… Čula sam da kažu i “građa kao vreteno”.
U poslednje vreme gledam da se hranim zdravije i počinjem da vežbam kako bih smanjila nedostatke, ali to se ne dešava preko noći pa me zanima šta raditi u međuvremenu… Inače se ne oblačim ni elegantno ni sportski, kombinujem nešto opušteno sa starkama i martinkama, ali svakako imam šortseve, duge suknje, kratke, haljine, baletanke i cipele sa malom štiklom…
P. S. Uskoro imam jedan važan događaj za koji moram izvući nešto elegantno, ali se bojim da ne promašim totalno.
Hvala!
Dana

Draga Dano,
Na pravom ste mestu!
Postoje neke opšte smernice kako i šta bi trebalo : A krojevi će Vam skrenuti pažnju sa bokova, pojasevi i kaiševi će dodatno naglasiti struk, odevna kombinacija tamnjih tonova izdužiće figuru, krupan dezen širi a sitan sužava itd…. Moj savet će zvučati sasvim drugačije.

On bi izgledao ovako: Istaknite ono što smatrate najlepšim delom Vašeg tela, ako otkrijete dekolte, nikako nemojte i noge, ili obrnuto. Ono što Vi smatrate Vašim najizazovnijim delom, i akcentovanje na isto plus neizostavna unutrašnja harizma će Vam samopouzdanje postaviti na pijedestal. Majčinstvo će naglasiti sve Vaše lepote, a već znate da niko nije savršen i da ono što gledamo na mognim stranama je ništa drugo to jedan komjuterski program- FOTOŠOP.

Srdačan pozdrav,
dipl.modni dizajner Ljubica Cvejić

 

Sva vaša pitanja, zahteve i fotografije, pošaljite nam na mail pitajtestilistu@style.rsuskoro ćete dobiti odgovor. Sva vaša pitanja, kao i odgovori biće objavljeni u rubrici “Pitajte stilistu” pod vašim pseudonimom.


Ljubica Cvejić
je od svoje sedme godine po opredeljenju modni dizajner. Živi od ljubavi. Flertuje sa realnosću. Uvek se iznova raduje sunčanom danu, osmesima svog sestrića, i princes krofnama. Crta do ranih jutarnjih sati. Vapi za stvaralaštvom. Nezaobilazne odlike njenog stila su francuska “beige” i par kapi Chanel “Chance”-a. Ona uvek zna šta neće, a njen moto jeste da se snovi ostvaruju ako čvrsto i do kraja verujete u njih! | na twitter-u | facebook-u | tema: trendovi | tagovi: ,Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Pitajte stilistu: Kako birati odeću u zavisnosti od visine i težine?”


« Predstavljamo prvih šest finalista SFC-a

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook