Pirelli kalendar 2014: Osvrt u prošlost

dana Dec6 2013

Pirelli kalendar za 2014. godinu neće krasiti poznati top – modeli poput Mirande Kerr i Alessandre Ambrosio, ali će neosporno biti podjednako dobar.

Kalendar koji će ujedno obeležiti i pedesetogodišnjicu postojanja biće zapravo prethodno neobjavljeno izdanje iz 1986. godine iza čijih fotografija stoji slavni Helmut Newton.

Avgust 2014.

1985. godine, britanski i italijanski tim izabrali su dva kandidata Newtona i Bert Sterna kako bi uradili fotografije za kalendar 1986. Zbog ličnih problema Newton je morao da odustane od trke, pa je tako za tu godinu Stern ostao zaslužan. Međutim, asistenti Helmut Newtona, Manuela Pavesi i Xavier Alloncle, završili su započet posao i kalendar je stavljen u Pirelli arhivu gde je stajao sve do danas.
Izdanje sadrži dvanaest crno – belih fotografija i 28 prikaza „iza scene“ snimljenih u Monte Karlu i Kjantiju.

Jul 2014.

Januar 2014.

Jun 2014.

Photo credit: www.telegraph.co.uk

 


Katarina Pavlović
je veliki zaljubljenik u život, esteta i hedonista. Voli modu kao umetnost, fotografiju, miris knjige i jutarnje kafe, pogled na beskrajno plavetnilo, ukus rozea i jedan mali grad na severu Toskane. Smatra da život čine sitnice pa tako često ponavlja onu Gorderovu ,,Život je ogromna lutrija u kojoj su vidljivi samo dobitni lozovi. Ti si čitaoče jedan takav loz. Lucky you!” | na twitter-u | facebook-u | tema: trendovi | tagovi: , , , , , ,Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Pirelli kalendar 2014: Osvrt u prošlost”


« Nivea plavo drvo nagradni konkurs

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook