Penhaligon’s parfemi opčiniće Beograd

dana Sep2 2013

Kuća Penhaligon’s je svoju avanturu započela u viktojinsko doba i ponela je u budućnost, težeći stvaranju originalnih mirisa za probirljive ekcentrike današnjice. Osnovao ju je William Penhaligon, englez koji je živeo raskošnom dobu, smelo kreativan i uvek inspirisan neobičnim. Hammam Bouquet, prvi parfem ove poznate kuće,  inspirisan aromama turskih kupatila, nastao je davne 1872, a danas, više od 140 godina kasnije, Penhaligon’s sa strašću nosi svoje neverovato nasleđe, znajući da nadahnuće za izuzetne mirise dolazi u najčudnijim trenucima, na neočekivanim mestima.

Amaranthine 100ml

Do kraja vladavine kraljice Viktorije, William Penhaligon postaje glavni parfimer na dvoru, a ta tradicija se nastavlja i vek kasnije, zadovoljavajući najfinije želje članova kraljevske porodice, od Princa od Velsa do Vojvode od Edinburga.

Artemisia 100ml

Penhaligon’s čuva svoju tradiciju i nastavlja da radi sa master parfimerima, koji mogu da interpretiraju prepoznatljive Penhaligon’s ideje, stvarajući nove, smele, originalne parfeme, kakav je Blenheim Bouquet, njihov najprodavaniji muški miris, lansiran 1902. godine. Bio je hrabar potez zameniti bogatu, jaku cvetnu bazu sa bazom citrusa, ali to je korak koji je doneo uspeh i svetom raširio William-ove tendencije.

Blenheim Bouquet 100ml

Danas su parfemi Penhaligon’s čuveni po svojim najfinijim, retkim sastojcima i smelim kombinacijama- od ručno ceđenog soka od bergamota do jasmina, dvostruko vrednijeg od zlata, u svojoj prepoznatljivoj staklenoj bočici sa zatvaračem umotanim trakom. O tome će više govoriti Natalie Stratos, koja će predstaviti ovu uspešnu kompaniju tokom „ABSOLUT Luxury Salona”, u partnerstvu sa časopisom The Economist,  koji će se održati 7. septembra u konferencijskom delu Grand Casina Beograd.


Dunja Mijailović
je diplomirani ekonomista; voli da crta, šije, dizajnira odeću i prati trendove. Uvek kaže da je lepo pratiti ih ali nikako slepo, postati njen rob, već doprineti da odevna kombinacija ima neki vaš lični pečat. dunjastyle.blogspot.com | na twitter-u | facebook-u | tema: trendovi | tagovi: , , , , , ,Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Penhaligon’s parfemi opčiniće Beograd”


« TKV – samostalna izložba!

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook