Pašteta od pileće džigerice

dana Sep5 2011

Ovo smatram laganim, letnjim, obrokom, pogodnim za doručak, ručak ili večeru. Nema potrebe da pišem o pilećoj pašteti na dugačko i na široko, jer ih već dobro poznajemo. Samo ću naglasiti da je ovako pripremljena (domaća) pašteta neuporedivo ukusnija od kupovne (na našim prostorima). Zato, ukoliko volite lagane obroke i brzu pripremu hrane – evo recepta, poslužite se. Paštetu možete namazati na vruć, domaći, hleb, kreker, baget, lanenu pločicu (kao na slici) ili nešto po Vašem izboru, dodati koji paradajz i voilá!

Potrebno:

200 g pileće džigerice
3 čena belog luka
1 supena kašika senfa
1 supena kašika kečapa
malo ulja od pržene džigerice
po ukusu bibera i soli
po izboru podloga

Priprema: Džigerice pripremiti i propržiti; ostaviti da se dobro ohlade, pa ih sajedno sa očišćenim belim lukom samleti u blenderu. Dodati ulje u kom se pržila džigrica, senf, kečap, so i biber, pa sve dobro izmešati. Masu preručiti u  posudu i ohladiti u frižideru 12-24 časa. Mazati na podlogu po izboru.


Nataša Vitezović
je zaljubljenik u kulinarstvo. Spontana i samostalna u svom kulinarskom izražavanju, još u detinjstvu imala je dara da napravi dobru gibanicu ili da ukućane iznenadi prijatnim desertom. Nepredvidivi obrti događaju se u njenoj kuhinji. Ne podnosi da baca hranu i zato su njeni recepti istiniti tj. neće biti drugačije od onoga što je navela u receptu. Voli tradicionalna jela i njihovu vrednost sagledava kroz više kriterijuma koje su morala da ispune, ali nikad ne okreće glavu od savremenih recepata. Naročito voli indijsku kuhinju, a ljubav koju gaji prema začinima upravo je potekla iz spoznaje ove kuhinje. Obožava da putuje i sa putovanja uvek donese neke nove specijalitete, koji se odomaće u njenom kulinarskom opusu. coolinarija | na twitter-u | facebook-u | tema: bon appetit | tagovi:



2 Comments, Postavi komentar ili Ping

  1. bogdan

    1

    Recept bi bio za 5. kada bi umesto kečapa i ulja stavili puter i dodali malo dimljene slanine/masnije/.Moja baka/a ja imam 65/je pravila te paštete i danas osećam ukus.

    05 Sep
  2. 2

    Bogdane, hvala za ideju i ne sumnjam da je taj nacin pripreme mnogo bolji. Bake su uvek znale sta valja…

    05 Sep

Odgovori na “Pašteta od pileće džigerice”


« Noć istraživača 2011

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook