Panino Giusto, kada sendvič postane umetničko delo

dana Nov14 2016

Poznato je da italijani ne prepoštaju ništa slučaju, a posebno kada je hrana u pitanju. Ovoga puta reč je o sendvičima, i to ne bilo kakvim, već pravim italijanskim sendvičima.”Panino” na italijanskom znači sendvič, “giusto”  znači “pravi, a Panino Giusto  je italijanski brend, ili lanac restorana koji je učinio da se italijanski sendvič popne na vrh lestvice italijanskih specijaliteta.
panino-giusto_panino-tour-con-alessandro-frassica-2-fileminimizer

U meniju ovih restorana naćićete listu sendviča, za koje niste ni mogli pretpostaviti da postoje. Njihova cena nije mala, a razlog za to jesu ukusi i kombinacije sastojaka, koji se pre svakog postavljanja u meni, isprobavaju i detaljno ispituju od strane najiskusnijih majstora tj. šefova italijanske kuhinje. Jedan od njih jeste i Alesandro Frazika, vlasnik malog butika hrane i vina “Ino” u Firenci, koji je zahvaljujući svojim fenomenalnim sendvičima, postao master šef u pravljenju istih, i to ne samo u Firenci, već i u celoj Italiji,

Ovoga puta, gospodin Frazika bio je nedavno specijalni gost restorana Panino Giusto u Milanu, gde je predstavio 3 nova recepta sendviča: Crudo – pršuta Langhirino stara 26 meseci, slatka gorgonzola i slatko ljuti premaz od paprike; Marino – humus, filet skuše u ulju, masline Cailletier, karameliyovan čeri paradajz i maslinovo ulje; i Fresco – tikvice i patlidžan grilovani i marinirani aromatičnim začinima, tostirani bademi, namaz od karamelizovanog čeri paradajza, zelena salta, semenke susama i čie, maslinovo ulje.

Naravno, uz svaki od ovih ukusa ide i posebna vrsta vina, kako bio isti bio kompletan. Inače ova tri recepta jesu deo promocije svetske turneje brenda Panino Giusto, koji će uskoro ući u menije u restoranima u Engleskoj, Kaliforniji, Japanu i Hong Kongu. Za sada u planu nije otvaranje ovog restorana u našim krajevima, ali svakako, iako niste majstor za pripremanje hrane, jedan od ovih recepata svakako možete isprobati u kućnoj varijanti. Prijatno!

 
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Panino Giusto, kada sendvič postane umetničko delo”


« Zimsko trčanje-izazov za najupornije

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook