Pal Zileri: magična poetika realizma od Hopera do Džarmuša

dana Feb25 2014

Jedna od vodećih svetskih robnih marki za mušku modu, svakako je Pal Zileri. Kolekcija za sezonu proleće / leto 2014 odiše prefinjenim sjajem koji sadrži jasnu umetničku notu, poetsku.

Revije Pal Zileri-ja predstavljaju predvodnicu svake modne sezone u našoj zemlji. One predstavljaju najviša modna, stilska i estetska dostignuća.

Svet boja crpi inspiraciju iz magičnog realizma Edvarda Hopera, proslavljenog američkog slikara 20. veka , u duhu njegovog motoa “Slikam ono što osećam u mojim očima”. Fotografski precizne kompozicije sa intenzivnim, raskošnim bojama, prožete pesničkim osećanjima na koja su uticale generacije filmskih stvaraoca, od Hičkoka, Antonionija do Vendersa i Džarmuša. Četiri umetnička dela predstavljaju inspiraciju za boje aktuelne kolekcije: “Sobe na moru” kolorita napuljsko plave i tirkizne ; sive, tamno crvene i ljubičaste sa dodacima plave prisutne na “Sumraku u Pensilvaniji “; ” Jedanaest uveče” po bledo plavoj i indigo, i svetlo sive pomešane sa slamno žutom i svetlo bež kao omaž slici “Kod mosta Vilijamsburg”.

Dizajn kolekcije proleće/leto 2014 nudi moderan osvrt na ’60 godine i eleganciju Zapadne obale SAD, odela koja odražavaju holivudski glamur i lakoću večnog kalifornijskog proleća. Glavne karakteristike predstavljaju silueta sa duplim reverima, lanene pantalone, sakoi u kontrastu sa pantalonama uz široke sportske revere, košulje sa print – motivima, karirane pantalone i sakoi na preklop sa debljim prugama. Zastupljene tkanine su pamuk, lan i moher.

Novitete u kolekciji predstavljaju smele šare na tkaninama uz jedinstven miks tradicionalnih i originalnih elemenata, kao sto su “PILOTA” sako, blejzer sašiven od ekskluzivnog materijala sačinjenog od najfinije Biela vune i Frateli Talia di Delfino mohera u “galeta” motive, opušteni “pleteni” sako koji je otporan na gužvanje zahvaljujući kompoziciji i tkanju tkanine, u originalnom pakovanju po uzoru na džempere. Tu su i blejzer od platna satkan od rastegljivih materijala sa finom kontrastnom postavom, luksuzna verzija pantalona sa 5 džepova u kaubojskom stilu sašivenih od pamuka i lana.

Tradicionalni izbor najkvalitetnih materijala proizvednih u Italiji na delu je i ove sezone: vuna super 130’, 150’, 180’ kao i kombinacije vune i svile, vune, lana i mohera. Klasičan izbor, koji kroz tkanine odražava sklonost ka prugama, šarama motiva Princ od Velsa, kariranim šarama i varijacijama kariranih motiva uz štepove kontrastnih boja, besprekornog kroja. Jakne su sačinjene od laganih materijala (kombinacije vuna/lan, vuna/lan/svila, vuna/moher ) sa širokim kariranim šarama koje reflektuju stil prisutan kod odela. Košulje su od žakara sa štampanim sportskim motivima, dok su kravate sačinjene od armure svile.

Ležerna, luksuzna i praktična sportska odeća: Koncept sadrži vodootpornu i barakuda verziju, sačinjene od udobnog streč najlona koji se može lako saviti i kompaktno spakovati. Materijali su ultra lagani i vodotporni, sačinjeni od 100% isprane svile i vodootpornog pamuka i najlona sa “Solaro” efektom.

Među standardnim odevnim predmetima ističe se safari jakna od perforiranog antilopa i Barakuda model od “Solaro” tkanine i antilop kože u boji.

Isprane tkanine i izblajhani sakoi: Retro-izgled dobijen je specijalnim enzimskim tretmanom koji je rezervisan isključivo za luksuzne materijale kao što su mešavina pamuka/kašmira i 100% čistog kašmira.

Pantalone: Izbledeo “Madras” karirani materijal je najveći trend ove sezone. Printovi su inspirisani motivima prisutnim na kravatama.

Berlin predstavlja glavni grad – inspiraciju PAL ZILERI LAB kolekcije za proleće-leto 2014! U okviru kolekcije, paleta boja inspirisana je tipičnim materijalima berlinske nove arhitekture i gradskog pejzaža uopšte: čelično sive i nijanse stakla, ugljanih boja iz senke koje pokrivaju istorijske spomenike; mešavine zelenog iz Tiergarten parka, elektronski plave boje muzike koji određuje ritam berlinskih noći. Materijali, boje i krojevi vrte se upravo oko tih motiva.


Dunja Mijailović
je diplomirani ekonomista; voli da crta, šije, dizajnira odeću i prati trendove. Uvek kaže da je lepo pratiti ih ali nikako slepo, postati njen rob, već doprineti da odevna kombinacija ima neki vaš lični pečat. dunjastyle.blogspot.com | na twitter-u | facebook-u | tema: događaji, lifestyle, trendovi | tagovi: ,Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Pal Zileri: magična poetika realizma od Hopera do Džarmuša”


« Milano u detaljima

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook